Successos

Retornen 33 immigrants interceptats al Voló

Viatjaven en un autobús que anava d’Almeria a Bèlgica i 26 eren sirians

La policia francesa va interceptar, el dia 20, trenta-tres persones immigrants que viatjaven en un autobús procedent d’Almeria amb destinació a Bèlgica. Els immigrants, 26 dels quals sirians i entre ells tretze nens, un palestí, dos malinesos, dos senegalesos i dos mauritans, van ser retornats a territori espanyol en virtut del conveni de readmissió que així ho estableix. Els immigrants tenien documentació que acreditava els tràmits d’asil que autoritza l’estada a territori de l’Estat espanyol, però no pas en altres països europeus. De manera que se’ls va retornar. Els menors van ser posats a disposició de la fiscalia i traslladats a un centre d’acollida.

Des de començament d’any, s’han detectat setze casos d’entrada clandestina d’immigrants a Catalunya, majoritàriament amagats en camions. El cas de l’autobús detectat al Voló és el primer cas que la ruta dels clandestins és de sortida, mentre que la resta havien entrat, suposadament per error, ja que són immigrants provinents de Ventimiglia (Itàlia) que intenten arribar a França, Alemanya, Bèlgica o Anglaterra. Sovint acaben a Catalunya perquè han pujat a un camió que no fa la ruta que pensaven o perquè no poden baixar quan ells voldrien. Tots aquests immigrants, 101 en total, han estat retornats a França, país d’on procedien en virtut del mateix conveni de readmissió, que els francesos van retornar els 33 viatgers clandestins de l’autobús.

Durant el 2017, la policia espanyola va retornar unes 600 persones, el doble que el 2016, a l’Estat francès, mentre que la policia francesa va retornar a territori espanyol 2.200 persones. La Jonquera és el principal pas fronterer, i això es nota en l’activitat policial.

Operació Nòmada

Durant l’any passat, la Policía Nacional, que manté l’operació Nòmada, de control de la delinqüència itinerant i transfronterera, va fer 750 detencions, 250 de les quals eren de persones que estaven buscades pels jutjats o les policies de diferents països, i 300 detencions estaven relacionades amb infraccions a la llei d’estrangeria, ja sigui per estada il·legal o per falsificació de documents. La resta van ser detinguts per delictes comuns, sobretot tràfic de drogues, robatori o tinença d’armes.

Una trentena dels infractors detectats a la frontera eren menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia