Successos

Set morts en un accident aeri entre un helicòpter i un ultralleuger a Mallorca

Els dos aparells es van estavellar prop d’una finca d’Inca i van acabar totalment cremats

No hi ha supervivents i dues de les víctimes eren menors

Set persones van perdre la vida ahir en un xoc entre un ultralleuger i un helicòpter quan sobrevolaven el municipi d’Inca. Segons va informar el govern de les Balears, els dos aparells van xocar a l’aire i es van estavellar a tocar d’una finca a la carretera vella de Costitx, on van quedar totalment cremats. A l’helicòpter, hi volaven cinc persones, el conductor i una família de nacionalitat alemanya formada pel matrimoni i els seus dos fills menors d’edat. El pilot, de nacionalitat italiana, volava sense copilot per així deixar lloc als cinc membres de la família, perquè a l’aparell només podien anar cinc persones.

Les altres dues víctimes, els ocupants de l’ultralleuger, havien sortit moments abans de l’aeròdrom de Binissalem, molt proper al lloc on es va produir l’accident. El pilot era un veí del País Valencià que viatjava amb un amic seu i que, segons sembla, era el segon vol que feia amb l’ultralleuger.

L’accident aeri va tenir lloc a les 13.35 h i els bombers van treballar-hi per apagar el foc dels dos aparells abans no es procedís a l’aixecament dels cadàvers per part de la jutgessa de guàrdia. Per aclarir els fets ocorreguts la Guàrdia Civil va assenyalar que havia obert una investigació.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la de les illes, Francina Armengol, es van traslladar al lloc de l’accident per mostrar la seva preocupació i commoció i seguir de prop les tasques de rescat de les víctimes. “Els nostres pensaments ara mateix són per a les víctimes”, va assegurar la presidenta de les illes Balears.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va dir que la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil començarà la feina per determinar què ha provocat la tragèdia.

LA XIFRA

7
són les víctimes, quatre de les quals eren d’una mateixa família, el matrimoni i els seus fills menors d’edat.

LES FRASES

Els nostres pensaments ara mateix són per a les víctimes
Francina Armengol
presidenta de les illes balears


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia