Successos

Seguretat

El retorn d’en ‘Tomatito’

Mossos i policies busquen fa un mes l’expresidiari Jordi Amador, ‘Tomatito’, que va assaltar un taxista per tornar a casa des d’un bordell

Les forces policials busquen Jordi Amador Heredia, àlies Tomatito, llegendari malfactor de Girona que ha passat 10 anys a la presó per violació, per l’assalt a un taxista que va protagonitzar el 7 de novembre. Amador va decidir destinar un temps de la seva renovada llibertat a visitar un bordell del barri de Sant Narcís de Girona, d’on va marxar sense pagar, i va cridar un taxi per tornar al seu barri, la Font de la Pólvora. I va atracar el taxista i va xafar el taxi. L’atracament a taxistes era una de les seves especialitats anys enrere. I per aquest delicte torna a estar en crida i cerca amb advertiment que és un home que pot resultar perillós. El seu currículum és llarg i variat. El 2009 l’Audiència de Girona el va condemnar a 10 anys de presó per la violació d’una dona al barri de la Font de la Pólvora. La violació, segons la sentència, es va perpetrar el 15 de juny del 2008. Amador va assaltar una dona que anava pujant i baixant de la seva furgoneta buscant el seu nebot. Ell es va ficar dins de la furgoneta i, quan la dona es va posar al volant del cotxe, li va posar un ganivet al coll i la va obligar a menar el vehicle cap a un descampat. Ella va provar de fugir, però Amador la va amenaçar d’atropellar-la si baixava i després, a punta de ganivet, va perpetrar l’agressió sexual.

Amador, però, ja va començar la seva carrera delictiva l’any 2001, quan només tenia 18 anys, i es va estrenar segrestant un home a prop d’una discoteca de Malgrat de Mar i fent que el portés amb el seu cotxe fins a Girona. Un cop van arribar a la seva destinació, va obligar la víctima a treure diners d’un caixer automàtic. El 2003 va ser condemnat a un any i nou mesos de presó per tres atracaments semblants. El 2008 va ser detingut durant una batuda a la discoteca Enjoy Latino de Girona. Els Mossos van localitzar el noi i van comprovar que tenia una ordre de crida i cerca per haver atracat amb un ganivet un taxista, a qui (com el cas d’ara) va fer anar fins a la Font de la Pólvora i després va robar el mòbil. Quan va ser detingut en relació amb la violació, també se li va atribuir el segrest durant setze hores de dos joves a qui suposadament va amenaçar amb un ganivet a la sortida d’una discoteca de Sils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia