Successos

Fan malbé tres radars del tram Banyoles-Olot abans que entrin en servei

Els aparells, col·locats a principis d'any a l'A-26 i la C-66, tenen els vidres trencats o pintats

Aquests quatre radars són els primers de tipus fix que s'han col·locat a les vies de comunicació de la Garrotxa. Ahir, quan encara estaven en període de proves, ja n'havien sabotejat tres. Les destrosses s'han fet els darrers dies i, probablement, amb poques hores de diferència. Aparentment, en els d'Argelaguer i Fares s'ha usat un objecte pesant –com un martell– per poder malmetre el vidre, molt gruixut, que protegeix les òptiques que hi ha a l'interior de la caixa. En el del pla de Politger, el sabotatge ha consistit simplement a cegar el radar, pintant amb esprai negre els dos vidres. L'únic dels que van posar en aquesta zona a principi d'any que de moment s'ha lliurat de les agressions és el de la baixada de Sant Cosme de l'A-26, al terme de Sant Joan les Fonts.

La instal·lació d'aquests quatre radars es va fer poc després que es detectessin força vehicles circulant per l'A-26 a velocitats molt superiors a les permeses, que són100 km/h a l'autovia, excepte dins dels túnels, que és de 80 km/h. A la C-66 a l'altura de Fares el límit és de 90 km/h. En concret, el dia 23 de desembre va ser captat un cotxe que anava a 195 km/h; el dia de Nadal, un radar mòbil va registrar els 188 km/h a què circulava un altre automòbil i el dia 31, un que passava 202 km/h per Begudà (Sant Joan les Fonts).

Precedents

Que malmetin un radar no és un fet excepcional. L'agressió més recent d'aquest tipus a les carreteres de les comarques de Girona es va produir el mes passat a un aparell de la C-141, al terme de Bescanó. Com els de la Garrotxa, estava en període de proves. En aquest cas, el van sabotejar amb el mètode del del pla de Politger: pintant de color negre els vidres.

Tots aquests radars objecte de sabotatge formen part del desplegament que n'està fent el Servei Català de Trànsit. Si s'acompleixen les previsions, a finals d'any a les carreteres gironines n'hi ha d'haver un total de 33.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia