Successos

Mor una nena de 10 anys en una piscina de Ponts

Es va desmaiar després de practicar natació sincronitzada amb la seva germana

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències i encara no han establert les causes concretes de la mort de la nena. El fet que la nena hagués practicat apnees (contenció de la respiració) just abans de trobar-se malament apunta a algun tipus de problema físic derivat d'aquesta activitat física. Fonts de la investigació també assenyalen un possible tall de digestió o un cop de calor, cosa que haurà de corroborar l'autòpsia.

L'accident va tenir lloc a les 2 de la tarda, en les hores centrals d'una dia de molta calor. Com també va passar ahir, dimecres la temperatura va arribar gairebé als 40 graus a la Noguera. Les dues germanes estaven fent exercicis de natació sincronitzada, entre ells, les apnees. La petita es va trobar malament, es va desmaiar i la seva germana se'n va adonar i va avisar el socorrista de la piscina municipal de Ponts. Aquest va atendre de seguida la víctima i li va practicar els primers auxilis, incloent-hi un massatge cardiovascular. Una ambulància la va traslladar al CAP de Ponts. Davant la gravetat de la pacient, els metges del CAP van cridar un helicòpter perquè la traslladés cap a un hospital (el de Lleida és a 70 quilòmetres de Ponts i el de Tremp, a 60), però aquest transport ja no va arribar a temps.

La mare era també a la piscina quan van passar els fets. Havia vingut el mateix dimecres de Barcelona amb les filles. La família estiueja al petit poble de Seró, un nucli d'Artesa de Segre que es troba a uns vuit quilòmetres de Ponts. A la nena no li havien diagnosticat mai problemes de salut.

L'Ajuntament de Ponts va decidir tancar ahir la piscina municipal en senyal de dol per la mort de la nena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia