Successos

Troben un cos a prop del punt on ha desaparegut un jove al riu Ebre

Els bombers troben les restes a 250 metres del punt on la víctima ha estat vista per últim cop

Els Mossos es fan càrrec de les tasques de peritatge i identificació

Els equips de rescat han localitzat un cos a Miravet a poca distància del lloc on aquest dijous ha desaparegut un jove després de caure al riu Ebre.

Els Bombers han fet la troballa poc abans de les cinc de la tarda a uns 250 metres de l’indret on s’ha vist per darrer cop la víctima. El noi, un estudiant de 15 anys de Sabadell, ha desaparegut cap a la una del migdia a la platja de l’Arenal de Miravet (Ribera d’Ebre).

Els Bombers s’han encarregat d’extreure el cos del riu i els Mossos s’han fet càrrec del cadàver per dur a terme les corresponents tasques de peritatge i identificació.

El noi ha desaparegut després de participar en una sortida amb caiac amb altres alumnes de l’Institut Agustí Serra i Fontanet de Sabadell. Al final de l’activitat, que s’ha iniciat pocs quilòmetres riu amunt a Benissanet, diversos alumnes han deixat els caiacs, les pales i les armilles salvavides per llançar-se a l’Ebre, davant la platja de l’Arenal. Un d’ells ha avisat que el seu company havia entrat a l’aigua però no n’ha sortit. Els treballadors de l’empresa de lloguer dels caiacs l’han buscat a l’aigua, sense èxit, i han donat l’avís al telèfon d’emergències.

Poc després s’ha desplegat un dispositiu de recerca en el que han participat una vintena de dotacions dels bombers –amb un helicòpter, sis embarcacions, efectius del GRAE subaquàtic, de la unitat canina i de comandament-; tretze dels Mossos –també amb un altre helicòpter i submarinistes-; de la Guàrdia Civil, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Creu Roja.

El noi desaparegut forma part d’un grup de 116 estudiants, d’entre catorze i quinze anys, que aquesta setmana fan una estada a la Ribera d’Ebre. Van arribar dimarts i la tornada estava programada per demà divendres. L’activitat amb caiac d’aquest dijous es feia en grups, tant al matí com a la tarda.

L’alcalde de Miravet, Antoni Llambrich, ha explicat a l’ACN que malgrat l’actual baix cabal de 155 metres per segon, el punt on ha desaparegut el noi pot resultar perillós pels corrents i remolins que es generen pocs metres aigües avall. El consistori ha habilitat una sala annexa a l’edifici a la casa de la vil·la on els companys i professors del noi desaparegut són estan atesos per psicòlegs del SEM.

L’Ajuntament de Sabadell s’ha posat a disposició de l’institut on estudia el jove per facilitar tot allò que puguin necessitar. També s’ha posat en contacte amb el Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Miravet per oferir el seu suport i col·laboració.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha suspès l’acte de lliurament de Premi Sirga d’Or 2021, que s’havia de celebrar aquest dijous a la tarda al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d’Ebre. L’Ajuntament de Garcia (Ribera d’Ebre) també ha ajornat la inauguració de les obres de reforma de l’Església Vella i de l’edifici de Serveis Municipals previstes aquest mateix dijous a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia