Successos

judicial

Demanen 15 anys per la violació de les festes d'Olot

El fiscal i l'acusació particular demanen també que l'acusat, Javier Asensio del Cid, àlies ‘Evaristo', veí de Sant Joan les Fonts, no s'acosti a la víctima durant vint anys

Els fiscal demana 14 anys de presó i l'acusació particular, 15, per a Javier Asensio del Cid, el noi de Sant Joan les Fonts, nascut a Cales de Montbui i conegut com Evaristo empresonat des del setembre de l'any passat acusat de la violació d'una noia de Figueres durant les passades festes del Tura d'Olot.

El resum que van fer les acusacions sobre els fets, ocorreguts la matinada del 5 de setembre, apunten que la víctima, que havia anat amb unes amigues a les festes del Tura, es va quedar sola cap a dos quarts de sis de la matinada, quan ja havia begut molt, i se'n va anar al bar del Tura, al barri vell, on ja havia anat altres cops al llarg de la nit. Allà se li va acostar Evaristo, que va voler parlar amb ella, però la noia se'n va desempallegar. Quan ell va anar al lavabo, la noia va marxar caminant ràpidament cap al carrer Verge del Portal. Quan Asensio del Cid va sortir del lavabo, la va seguir fins que la va atrapar i llavors la va agafar pel braç i li va ventar un cop de puny a la cara i li va dir: “Si no calles et mato”. La va fer entrar en uns baixos del carrer, que va obrir amb la clau que li havia deixat l'amo. Sempre segons el relat de les acusacions, la va llançar damunt d'un matalàs que hi havia a terra i allà la va violar vaginalment, bucal i anal i la va colpejar repetidament i li va proferir amenaces i grolleries verbals: “Si no calles et mato”, “digues-me que t'agrada o et pego un altre cop”, “m'agrada follar-te, només vull follar-te i després ja et deixaré marxar”, “si no calles et penjo [mentre li estirava el fulard que ella duia al coll]”. Segons les acusacions, Evaristo, un cop va haver ejaculat, va permetre a la noia que marxés i li va donar 10 euros. El fiscal i l'acusació particular, que exerceix Carles Monguilod, remarquen que els cops i trompades que l'acusat va ventar a la noia li van causar ferides físiques importants, a part de les seqüeles psicològiques que li va causar l'agressió sexual. Per aquestes lesions demanen que l'acusat indemnitzi la víctima amb 26.020 euros i també que se li imposi una ordre d'allunyament de la noia, del seu lloc de treball i dels llocs que ella freqüenti durant vint anys.

Javier Asensio del Cid en les seves declaracions davant del jutge relata els fets d'una manera molt diferent a com ho fan el fiscal i la representació de la víctima. Ell assegura que la noia el va acompanyar voluntàriament fins als baixos del carrer Verge del Portal i que allà van mantenir relacions sexuals, però afirma que van ser consentides.

El jove admet que va colpejar la jove, però assegura que això va passar després de mantenir relacions, quan ella li va demanar que li donés el seu número de telèfon per quedar un altre dia i ell li va dir que no l'hi volia donar perquè la seva relació havia estat cosa d'una nit perquè ell ja tenia xicota. Asensio va assegurar que hi havia testimonis que l'havien vist durant la nit pel carrer passejant amb la noia amb actitud afectuosa, però no van ser localitzats.

LA XIFRA

10
euros
és la quantitat que Javier Asensio va donar a la noia abans de deixar-la sortir del local.

L'agressió de les festes del Tura del 2002

Es dóna la circumstància que Javier Asensio del Cid va ser condemnat el 2008 per l'Audiència de Girona a una pena de dos anys de presó per una brutal agressió, ocorreguda també durant les festes del Tura. Va ser l'any 2002, a la zona de les barraques. Un jove de Santa Coloma de Farners, Xavier Barbé, va estar una colla de dies a la unitat de cures intensives (UCI) en coma a resultes de les coces i trompades al cap que li van ventar a la zona de les barraques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.