Successos

robatoris

Sant Hilari també es queda sense telèfon

Sospiten que ha estat un altre robatori de cable però la companyia encara no ha aclarit la causa als abonats

Sant Hilari Sacalm, amb una població d'uns 5.000 habitants, es va quedar sense telèfon i sense connexió d'internet dissabte a la matinada i tot just ahir es va restablir el servei. L'Ajuntament i tota la població sospiten que l'incidència es va deure a un dels constants robatoris que les bandes de lladres de fil de coure estan perpetrant sense treva a les comarques gironines. Però ahir els Mossos no havien rebut cap denúncia de la companyia d'un robatori de cable a la zona i l'alcalde de Sant Hilari, Joan Garriga, lamentava que els seus esforços per arrencar una resposta als responsables de la companyia havien resultat vans i cansats perquè s'havia fet un tip de parlar amb les veus enregistrades d'atenció al client de la companyia. “El que més trobem a faltar és informació”, lamentava ahir Garriga amb l'esperança que avui pugui aclarir amb algun responsable de Telefónica què va motivar la incidència.

El tall de subministrament telefònic durant un cap de setmana i en una població que a l'estiu té molts negocis d'hostaleria va resultar especialment molest. Les botigues, els hotels i altres negocis no podien fer cobrament de compres i serveis amb targeta perquè la terminal estava desconnectada i les persones que volien anar a buscar diners en efectiu al caixer automàtic es trobaven que aquests tampoc funcionaven.

És lògic que davant un tall tothom sospiti dels lladres de coure ja que en les darreres setmanes no han parat. Sobretot en zones rurals. La companyia Telefónica valora en 15.000 euros els gairebé cinc quilòmetres de cable de fil de coure que li han robat en qüestió de només quatre dies, entre el 8 i el 12 d'agost, en diferents punts de la Vall del Llémena, a Sant Miquel de Campmajor; a la carretera entre Vilanant i Cistella, i a la carretera de Granollers, al municipi d'Hostalric.

Però ara fins i tot ja s'atreveixen també a treballar a la ciutat i aquesta setmana li ha tocat el rebre a l'edifici de les Àligues, de la Universitat de Girona, situat en ple barri vell de la ciutat. Els lladres es van endur 62 trams de cablejat, amb el qual van obtenir 430 metres de fil de coure.

Al costat de la Pedra del Diable

El cap de setmana passat, els lladres de fil de coure van deixar sense connexió telefònica i sense internet els habitants del nucli del Sallent, a Santa Pau. Van tallar uns tres-cents metres de cable a la zona del pla de Can Formiga, on hi ha situada la Pedra del Diable, un menhir prehistòric que dóna origen a una coneguda llegenda. El robatori es va produir la nit del divendres i la companyia va posar un cablejat provisional per restablir la línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.