Successos

SINISTRES

El pilot d'helicòpter mort a Algèria vivia a Girona

Alex Waag va ser cambrer al popular Bistrot mentre convalidava el títol de pilot expedit als Estats Units

L'accident d'helicòpter dimarts a Algèria ha costat la vida a dues persones ben vinculades a les comarques gironines. A banda del mecànic David Cañón, veí de Vilobí d'Onyar i entrenador del Club Patí Caldes, en el sinistre hi va morir el pilot, Alex Waag, de 47 anys, que tot i tenir la ciutadania francesa i suïssa, havia residit durant molts anys a Girona, on encara viuen dos dels seus fills amb la seva mare. Alex Waag, que va néixer a París, va viure fins als 14 anys a la Provença i llavors es va traslladar a Berkeley (Califòrnia) on ja treballava com a pilot d'helicòpter. El 1994, es va traslladar a Girona amb la seva dona, professora universitària i les seves filles. Un cop aquí es va trobar que la titulació de pilot expedida als Estats Units no li servia per pilotar al nostre país. Per això, mentre feia els estudis per poder convalidar el títol, va fer de cambrer al popular Bistrot, al Barri Vell. Un cop obtinguda la titulació el va contractar com a pilot particular un ciutadà suís, cosa que el va obligar a passar moltes temporades a Ginebra. Posteriorment, el seu patró es va traslladar a Miami i això va suposar el seu trasllat. Passat un temps, però, va tornar i llavors el va contractar l'empresa de Mallorca per a la qual treballava en el moment de l'accident. A Algèria la feina que tenien encomanada era la neteja de les línies elèctriques d'alta tensió a la zona de Tizi Ouzou, en virtut d'una cord de cooperació amb la companyia algerina d'electricitat Sonelgaz. L'accident es va produir a primera hora del matí, quan l'aparell s'acabava d'enlairar. En el moment de caure, a l'aparell hi anaven el pilot, Alex Waag, el mecànic, David Cañón, i l'especialista en la neteja de les línies, un home de nacionalitat espanyola, del qual aquest diari ahir desconeixia la identitat.

Pel que fa a David Cañón, de 28 anys i originari de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), s'havia incorporat a l'empresa feia uns mesos, cosa que el va obligar a deixar, amb molta recança, la tasca d'entrenador que realitzava al Club Patí de Caldes de Malavella. Pràcticament tots els nens del club van passar pels seus entrenaments.

LA DATA

17-8-2010
és el dia que va tenir lloc l'accident d'helicòpter a Algèria que va costar la vida al pilot i al mecànic

La repatriació dels cossos es retarda

La família de David Cañón comptava que la repatriació del cos del jove es faria ahir a la tarda però no va ser possible. El germà de Cañón i l'alcalde de Sant Feliu de Codines, que són a Algèria, van dir a la família que encara no tenien fixat el vol amb el qual podrien tornar. El cos d'Alex Waag es preveu que també arribi a l'aeroport del Prat amb el de Cañón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.