Successos

Troben el cos d’Esther en una zona ja batuda a Traspinedo (Valladolid)

El cos ha aparegut en una zona ja rastrejada, com han confirmat des de la investigació i els mateixos veïns que han participat en les batudes, per la qual cosa la hipòtesi que cobra més força és que algú hi hagi deixat el cos aquesta matinada

El cos sense vida de la jove Esther López, de 35 anys, ha estat trobat aquest dissabte al matí en una zona ja rastrejada, visible i en superfície propera a la carretera que porta al municipi val·lisoletà de Traspinedo, on vivia, després desaparèixer fa 25 dies.

Ha estat un passejant el que cap a les 10.30 del matí s’ha trobat amb una cosa estranya en aquesta zona propera a la carretera, a uns tres quilòmetres del municipi, i després d’informar la Guàrdia Civil i la Delegació del Govern que gairebé amb seguretat era el cos de la jove, el jutge desplaçat a la zona ja ho ha confirmat a la tarda.

El cos ha aparegut en una zona ja rastrejada, com han confirmat des de la investigació i els mateixos veïns que han participat en les batudes, per la qual cosa la hipòtesi que cobra més força és que algú hi hagi deixat el cos aquesta matinada.

Sobre la investigació, la delegada del Govern a Castella i Lleó, Virginia Barcones, que ha fet una roda de premsa a pocs metres d’on ha aparegut el cadàver, i on està muntat el centre de l’operatiu, ha explicat que s’estan posant tots els mitjans per aclarir els fets i ha demanat que es deixi investigar.

Barcones ha informat en primer lloc la família de la jove, que estava completament trencada, segons ha confirmat a Efe el regidor de Traspinedo, Javier Fernández.

L’alcalde, com altres veïns, ha mostrat la seva tristesa i el seu estupor davant del “desenllaç estrany”, ja que el cadàver ha estat localitzat a prop del poble, visible i en una zona ja estudiada.

L’Ajuntament decretarà tres dies de dol en una reunió extraordinària de la Corporació que se celebrarà aquesta mateixa tarda o demà a primera hora, segons ha informat a Efe el seu alcalde, Javier Fernández.

A més, està previst que demà es concentrin els veïns d?aquesta localitat al migdia a la plaça de l?Ajuntament per mostrar la seva solidaritat amb la família i demanar que es faci justícia.

Esther López va ser vista per última vegada el 12 de gener de matinada, als afores de Traspinedo, una localitat d’uns mil habitants, al costat d’una cruïlla de la carretera N-122.

La Guàrdia Civil, després de la denúncia per la desaparició, va rastrejar les proximitats del poble, que dista uns vint-i-cinc quilòmetres de la capital val·lisoletana, amb diferents unitats, unes tasques que s’han desenvolupat cada dia.

L’institut armat manté diverses línies de recerca obertes, després de la detenció de Ramón ’El Manitas’ el 22 de gener, l’habitatge del qual va ser analitzat durant diverses jornades amb una minuciosa investigació ocular.

Després de passar les primeres 72 hores detingut i prorrogar la jutgessa pel mateix termini, el primer detingut va quedar en llibertat provisional divendres passat, 28 de gener, encara que haurà de comparèixer cada dia davant l’autoritat judicial, no podrà sortir d’Espanya i haurà de comunicar qualsevol canvi de residència.

A més de Ramon, l’habitatge del qual es troba en una urbanització als afores de Traspinedo propera a la zona on es va perdre el senyal del mòbil de la desapareguda, la Guàrdia Civil ha investigat un altre veí del poble del qual no va transcendir la seva identitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia