Successos

Crim de la infermera: Consol no pot pagar la fiança per ser lliure

L’Audiència li va imposar 15.000 euros per obtenir la llibertat ara fa un mes però no els ha aconseguit

Consol Jacome Calle continua a la presó tot i que ja fa un mes que l’Audiència de Girona va dictar la seva llibertat provisional. Jacome, encartada en el cas de l’assassinat de la cap i amiga, la supervisora del servei de diàlisi de la Clínica Girona, Carme Font Senén, no ha pogut pagar la fiança de 15.000 euros que li imposava la resolució com a condició per concedir-li la llibertat. El lletrat Sergio Noguero, que defensa Jacome, ha proposat una rebaixa de la fiança, fins als 8.000 euros, perquè sigui assumible amb les possibilitats econòmiques de Jacome, que, tot i que va vendre l’habitatge on residia amb el seu home, Jordi Radresa, també empresonat pel cas, no disposa dels 15.000 euros. El fiscal Víctor Pillado va demanar que s’investigui la venda de la casa com un possible cas d’alçament de béns en un intent dels encausats d’eludir el pagament de possibles indemnitzacions pel cas.

Carme Font va ser assaltada mortalment al seu pis de Girona, on també tenia la consulta de podologia, el 25 de setembre del 2020. Va ser trobada lligada i emmordassada i amb senyals d’haver estat colpejada. Setmanes després van ser detinguts Consol Jacome, auxiliar d’infermeria del servei de diàlisi; el seu home, Jordi Radresa, i dos homes més, Nicolau Morell i Eugenio Pèrez, expresidiaris com Radresa. Els Mossos i el fiscal sostenen que Consol Jacome, com a amiga i coneixedora de les rutines de Font, va ser qui va orquestrar el pla juntament amb el seu home per enviar Morell i Pérez, desconeguts de la víctima, a assaltar la consulta de la podòloga, on Font guardava molts diners. La investigació manté que, a través de Consol, li van parar una trampa concertant una cita per a un fals client. Però Jacome manté que ella desconeixia totalment les intencions dels altres tres implicats. L’Audiència va optar per concedir-li la llibertat en vista que, tot i que veu indicis per atribuir-li la planificació del robatori amb violència, troba difícil atribuir-li assassinat, ja que ella no podia preveure que l’assalt acabaria amb la mort de Carme Font. Si finalment Consol Jacome aconsegueix sortir de la presó, s’haurà de resoldre el dilema de si s’incorpora a la feina al servei de diàlisi de Clínica Girona.

LA DATA

25.09.20
és el dia que van matar
Carme Font Senén a la seva consulta de podologia de Girona.

LA XIFRA

4
persones
estan empresonades des del desembre del 2020 per l’assassinat de la infermera i podòloga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia