Successos

SUCCESSOS

Dues detingudes acusades de dormir clients d’un club per fer càrrecs amb les seves targetes

Les encarregades del local, a Sant Andreu de la Barca, dormien els homes i els feien càrrecs de 150 a gairebé 3.000 euros a les targetes de crèdit

Els Mossos van detenir dijous passat a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) les encarregades d’un club nocturn per estafar clients. Se les acusa de quatre delictes d’estafa i un contra la salut pública, per utilitzar substàncies perilloses que poden causar greu dany a la salut. A més, van detenir una tercera dona per delicte contra la salut pública ja que portava 10 grams de cocaïna a sobre. La investigació es va iniciar a finals de setembre, quan els mossos van tenir coneixement que s’havien presentat quatre denúncies per estafa on totes les víctimes denunciaven càrrecs fraudulents als seus comptes els dies i franges horàries en què havien estat clients al club. Les quanties estafades van dels 150 als gairebé 3.000 euros .

Els investigadors van esbrinar que les víctimes, durant la seva estada en aquest local i després de prendre unes copes, havien perdut la noció del temps, s’havien trobat malament i que no recordaven res del que havia succeït posteriorment. Més tard, es van adonar que s’havien fet càrrecs no autoritzats de diferents quanties amb les seves targetes de crèdit en un període de temps molt curt, que sempre coincidia amb la seva estada a l’establiment. Els mossos també van constatar que, mesos enrere, la Policia Local de Sant Andreu de la Barca havia atès un altre client del mateix club, que també manifestava que, tot i consumir només una consumició alcohòlica, havia tingut dificultats inclús per mantenir l’equilibri.

Mitjançant la investigació, els agents van acreditar que els dues encarregades del local eren les úniques que servien les copes i que cobraven les consumicions dels clients. Presumptament, aprofitaven aquesta situació per barrejar diversos fàrmacs amb les begudes alcohòliques per tal de minvar les capacitats cognitives dels clients i poder-los fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes de crèdit.

El 13 d’octubre es va portar a terme el dispositiu, amb entrada i escorcoll al club, i que va concloure amb la detenció de les dues dones.

Al local els mossos van localitzar una caixa de fàrmacs darrere del taulell a la qual s’hi podia llegir l’anotació ’Dormir’. Al seu interior hi havia diversos comprimits de fins a deu medicaments diferents, la majoria utilitzats per al tractament de l’ansietat. Així mateix, els investigadors van localitzar a la barra una llibreta a la qual hi havia anotats els números PIN de les targetes de diversos clients.

Les dues responsables del local van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La tercera detinguda va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera que la citi el jutge.

La investigació continua oberta i no es descarta que es facin noves detencions ni que apareguin més víctimes de l’estafa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia