Successos

Culpable de l’assassinat del vident rus llençat al pantà

Unanimitat del jurat en el veredicte de Serguei Ushkov, jutjat per l’assassinat de Vasili Korchagin, trobat mort a l’embassament de Boadella

El crim es va perpetrar a Llinars del Vallès

Culpable d’assassinat. Per unanimitat el jurat ha emès el seu veredicte en el judici contra Serguei Ushkov, el rus veí de Llinars del Vallès jutjat per l’assassinat de Vasili Korchagin, el vident rus que el 24 de novembre del 2018 va ser trobat mort dins del pantà de Boadella amb una gran pedra lligada al cos. El jurat no va tenir gaires problemes a l’hora de dictaminar la culpabilitat de l’acusat, el mateix Ushkov va admetre durant el judici que era el responsable de la mort de Korchagin, que estava allotjat a casa seva, i fins i tot va aportar al tribunal una carta signada per ell on exposava els fets i es declarava culpable. Un cas excepcional en què els escrits de la fiscalia i els del lletrat de la defensa, Cristian Carci, eren totalment coincidents i tots dos demanaven la mateixa pena: 18 anys de presó. Ara el magistrat president del tribunal, José Emilio Pirla, redactarà la sentència d’acord amb els fets provats, el veredicte i la petició de pena. El judici només s’ha celebrat contra Serguei Ushkov, però inicialment també van ser detinguts els seus dos fills, Iuri i Mikhaïl, que van acompanyar el seu pare fins al pantà de Boadella per desfer-se del cos i que el van encobrir quan els familiars de la víctima, la policia de Llinars i un detectiu es van presentar a la casa demanant per Korchagin. Però l’encobriment d’un familiar de primer grau no està penat i la causa contra els dos nois es va arxivar. La mort de Korchagin, que era un vident conegut al seu país, va passar la nit del 22 de novembre després que sopés amb la família Ushkov, que recelaven d’ell perquè van descobrir que el nom que els havia donat no era el mateix que constava al seu equipatge i perquè van saber que coneixia l’excompanya de Serguei. I, veient, per internet, que el seu inquilí era bruixot, van témer que fos un enviat de Natàlia per fer-los algun malefici. Es malfiaven i ja l’havien convidat a marxar però ell va demanar de quedar-se una nit més i després de beure, i que els fes una lectura de mans, va acabar amb el vident mort.

“Dins de l’aigua semblava un maniquí”

Un dels pescadors, rus, que va trobar el cos de Korchagin va declarar al jutjat que ja havien anat un cop a tirar l’ham de bon matí a la presa petita de Boadella i no van veure res a l’aigua. Van anar a provar sort a una altra zona i després van tornar a pescar al primer punt i va ser llavors quan van veure un embalum a l’aigua, a un metre de la riba i a molt poca fondària. “Primer ens va semblar que era un maniquí”, va relatar el pescador. Quan van descobrir que era un cos, van córrer a donar l’alerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia