Successos

Sense nom

Qui coneix “Lloret Man”?

Una associació britànica fa una crida per intentar posar nom al noi trobat mort al fons del mar a Lloret el 2018

Difonen un retrat robot fet per un artista forense i l’han batejat com “Lloret Man”

L’associació britànica Victims Abroad (‘Víctimes a l’Estranger’), a través de la seva investigadora Debbie Smirthwaite, resident a Lloret de Mar, fa una crida ciutadana per intentar posar nom a l’home que va ser trobat mort al fons del mar en una zona de roques a la cala Boadella de Lloret el 22 de juliol del 2018.

Smirthwaite ha difós un cartell, en anglès i en castellà, amb un retrat robot del noi i les fotografies de les dues peces de roba que duia: un banyador i una mena d’arnés amb 6 butxaques, cadascuna plena amb una pedra. Tot i que les fotos reals del noi mort mai no identificat les ha difós en diverses ocasions aquest diari amb la corresponent autorització judicial, Smirthwaite va descartar utilitzar les fotos reals pel temor de causar angoixa a persones no acostumades o vulnerar la intimitat del difunt i perquè al seu país normalment no s’autoritza a publicar fotografies de la cara de persones mortes. Per això, va decidir buscar un artista que en fes un retrat robot. Va demanar-ho a un familiar dibuixant, però no se’n va veure capaç. Després de diversos intents fallits de trobar un professional idoni, a través de Victims Abroad la van posar en contacte amb Hew Morrison, un artista forense escocès format en la Universitat de Dundee que ha col·laborat en investigacions de la policia en diferents països. A partir de la fotografia real, Morrison va fer un retrat del rostre del noi sense nom, que Smirthwaite, segons explica en un article a Lloret Gazeta, ha pagat de la seva butxaca i li ha costat més del que val un lloguer mitjà a Catalunya, tot i que li van rebaixar el preu a la mitat. S

Smirthwaite confia que, a través del retrat, que vol ser una imatge de com podia haver estat el difunt en vida, algú el pugui identificar. Demana que tothom es guardi la imatge al mòbil i l’ensenyi als amics i coneguts i que els comerciants la pengin als seus negocis. A efectes de demanar ajuda per identificar-lo, Smirthwaite ha batejat el misteriós desconegut com “Lloret Man”. La seva descripció: noi blanc, d’1,70 m d’alçada, amb el cabell entre ros i pèl-roig, sense tatuatges ni tampoc signes que demostressin que s’hagués barallat amb algú. La manca de senyals de violència i les pedres a l’arnés fan sospitar que “Lloret Man” es va suïcidar.

La investigació del cas va a càrrec de la Guàrdia Civil de Girona, que va rastrejar hotels, càmpings, bars i negocis de la Selva i no va trobar cap rastre de qui podia ser el misteriós noi. Tampoc es va trobar cap coincidència d’ADN en els arxius policials i de persones desaparegudes. Els pòsters de Victims Abroad demanen que si algú té dades contacti amb la Guàrdia Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia