Successos

Desmantellen dos grups criminals especialitzats en robatoris a caixers automàtics amb explosius

Un total de 14 persones han quedat detingudes en una operació conjunta entre Mossos, Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola

Se’ls atribueixen quinze robatoris en què van sostreure 600.000 euros en operacions a Barcelona, Madrid i Màlaga

Han quedat desmantellats dos grups criminals especialitzats en robatoris amb explosius a caixers automàtics, que havien actuat a Barcelona, Màlaga i Madrid. Un total de 14 detinguts és el balanç d’una operació conjunta entre Mossos, Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola. Aquests lladres estaven assentats a la Comunitat de Madrid i actuaven de manera itinerant. Posaven explosius a caixers d’oficines bancàries per atracar-los i endur-se’n els diners. Se’ls atribueixen quinze robatoris d’aquesta mena en menys d’un any en què van sostreure més de 600.000 euros. Segons han fet saber els Mossos i el cos espanyol de policia, els detinguts van passar a disposició dels dos jutjats que tutelaven les investigacions i quatre dels catorze implicats ja van entrar a presó provisional el 26 d’abril.

L’operació policial conjunta es va executar el 24 d’abril passat i es van fer 23 entrades a domicilis de Madrid i la província de Toledo. Hi van intervenir pólvora i material pirotècnic per fabricar explosius, uns 42.000 euros en metàl·lic, set vehicles d’alta gamma, claus falses, eines per la sostracció de vehicles, tres armes de foc i identificacions policials falses. A més, també van trobar armilles antibala, brides de detenció i van poder desmantellar una plantació de marihuana.

Els detinguts són acusats de 15 fets delictius com ara robatoris amb força amb l’ús d’explosius i robatoris violents. Un d’aquests robatoris va resultar ser una temptativa on simulaven que eren policies i que tenien a empresaris com a víctimes.

Les dues investigacions les han tutelat dos jutjats diferents: d’una banda, l’equip conjunt de Mossos i Guàrdia Civil ha dut a terme la investigació sota la tutela del Jutjat d’Instrucció núm. 23 de Barcelona i, de l’altra, la Policia Nacional ho ha fet a les ordres del Jutjat d’Instrucció 5 de Màlaga.

Robatoris perillosos

La tècnica que utilitzaven els investigats, segons expliquen els cossos policials implicats, consisteix en l’accés a la ranura per on surten els bitllets per eixamplar-la amb algun objecte contundent i introduir un receptacle metàl·lic ple d’explosiu que el detona. Aquesta modalitat és “altament perillosa”, perquè es fa en caixers de zones urbanes. Els robatoris de Catalunya es van fer a Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac, i dos més a Barcelona. Es van endur 335.000 euros del Principat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia