Successos

afganistan

Tercer sisme del dia a l’Afganistan, d’una intensitat de 5,1, en l’oest del país

Els dos terratrèmols anteriors registrats aquest dilluns van tenir una intensitat de 4,9 i 4,7

Un terratrèmol, de 5,1 graus, ha sacsejat per tercera vegada aquest dilluns l’oest de l’Afganistan, precedit d’un de 4,9 i un altre de 4,7, en la mateixa regió enmig de les operacions de rescat de víctimes després dels sismes que van devastar la zona dissabte passat, amb més de 2.400 morts i uns 2.000 ferits.

El sisme de 5,1 de magnitud i de 10 quilòmetres de profunditat es va reportar a 37 quilòmetres al nord-oest de la ciutat d’Herat, situada en l’oest de l’Afganistan, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, en anglès).

Fins al moment no s’ha informat de danys.

L’epicentre de l’últim, i més intens, dels tres terratrèmols registrats aquest dilluns amb només unes hores de diferència, va tenir lloc a uns quants quilòmetres del districte de Zindah Jan, també a Herat, epicentre dissabte passat d’una sèrie de sismes que van devastar una dotzena de poblats.

Això mentre centenars de voluntaris busquen, amb pales i fins i tot a mà, supervivents o els cossos sense vida dels desapareguts després de la sèrie de terratrèmols i rèpliques de fins a 6,3 de magnitud que van sacsejar aquesta mateixa província dissabte passat.

El primer i el quart, els de major magnitud, van anar de 6,3 graus i es van produir en el districte de Zindah Jan, d’Herat, segons l’USGS.

El país està desbordat amb hospitals saturats i sense recursos suficients per a atendre les víctimes, a l’espera que les nacions i organismes internacionals responguin a l’anomenat de l’emergència.

La catàstrofe del dissabte és un dels pitjors i més mortífers sismes registrats al país en les últimes dècades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia