Successos

equador

Un grup d’encaputxats pren el canal de televisió TC

L’incident es produeix l’endemà que el president equatorià, Daniel Noboa, declarés l’estat d’emergència

El president Noboa reconeix l’existència d’un l’existència d’un “conflicte armat intern” al país i mobilitza l’exèrcit i la Policia

Un grup d’homes encaputxats armats ha irromput a les instal·lacions del canal TC Televisió de Guayaquil, aquest dimarts a la tarda, durant l’emissió en directe, segons imatges emeses per la cadena equatoriana.

Les imatges mostren els encaputxats obligant al personal del canal a tombar-se a terra, mentre se senten trets i crits, informa Efe. Explica també l’agència que els assaltants han exigit en directe a la policia que havia arribat a la zona que es retirés.

L’incident es produeix l’endemà que el president del país, Daniel Noboa, hagués declarat l’estat d’emergència després que diversos presos s’hagin escapat i coincidint amb una onada de segrestos de policies i explosions en diverses parts del país.

En aquest ambient de violència, si ahir dilluns el president Noboa declarava l’estat d’emergència, avui ha firmat un decret en què reconeix l’existència d’un “conflicte armat intern” al país i ha disposat la mobilització e intervenció immediata de les Forces Armades i la Policia en el territori nacional per a lluitar contra els grups de crim organitzat. Aquest nou decret el va firmar minuts després que uns atacants armats irrompés en el canal de televisió TC durant una emissió en directe.

El nou decret qualifica de terroristes una sèrie de grups: Águilas, ÁguilaKiller, AK47, Caballeros Oscuros, ChoneKiller, Choneros, Cuartel de las feas, Cubanos, Fatales, Gánster, Kater Piler, Lagartos, Latin Kings, Lobos, Los p.27, Los Tiburones, Mafia 18, Máfia Trébol, Patrones, R7 i Tiguerones, i ordena les Forces Armades que executin les operacions militars que siguin necessàries amb l’objectiu de neutralitzar-les.

El Consell de Seguretat d’Equador podrà actualitzar el llistat de grups identificats com a terroristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia