Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: qui hi va dur el cotxe embarrancat?

Trobat a Alemanya l’home que constava com a titular, que diu que ell el va vendre el 2017 i no en sap res

Un dels misteris que es va destapar arran de l’assassinat d’una parella al pantà de Susqueda l’estiu del 2017 va ser l’aparició en un camí intransitable d’un cotxe amb matrícula alemanya embarrancat. El cotxe, un Citroën C-5 de color negre amb matrícula alemanya NE-PT 337, el van trobar uns caçadors a principi d’octubre del 2017. A la documentació que hi havia dins constava que era propietat d’un home anomenat Peter nascut el 23 de juliol del 1990 a Neuss, però fins ara no s’havia trobat cap rastre d’aquest home i es temia que, ateses les circumstàncies en què es va trobar el cotxe, li hagués pogut passar alguna cosa. O tenia relació amb el crim? Ara, a partir d’una investigació voluntària del policia jubilat de Piera i escriptor Ferran Rafecas, s’ha aclarit que qui constava com a amo del cotxe als papers, Peter, és viu i continua establert a Neuss, la població on va néixer.

Rafecas ha viscut tota una odissea fent gestions telemàtiques i en persona (fins i tot, s’ha entrevistat amb el cònsol d’Alemanya a Barcelona) amb policies, concessionaris, periodistes, ajuntaments... fins que ha aconseguit que una col·lega alemanya localitzés en Peter, parlés personalment amb ell i li transmetés per què se l’estava buscant des de Catalunya. I la resposta que va donar en Peter encara embolica més la situació: va vendre el Citroën aquell mateix any 2017 i que no té ni idea d’on va anar a parar, ni en va saber res més.

Rafecas, que es va embrancar en la investigació arran de la lectura del llibre El pantà maleït, que dedica un capítol a la misteriosa aparició del cotxe alemany i la desaparició del seu conductor, ha continuat fent gestions per saber a qui va vendre el cotxe en Peter per localitzar el nou propietari i arribar, finalment, a la persona que el va deixar abandonat a Susqueda i aclarir què li va passar i per què va deixar el vehicle allà.

Però no se n’ha sortit. La llei de protecció de dades impedeix a la policia de Neuss aportar aquesta informació o el contacte directe d’en Peter si no és per s una investigació oficial i es demana a través d’Interpol. L’haurien de demanar els Mossos, que el 2018 ja van fer gestions amb la policia alemanya per intentar trobar en Peter i aclarir el cas del Citroën. Ara, gràcies al policia de Piera, se sap que Peter està sa i estalvi. Però qui és i on para la persona que va dur el cotxe allà? Misteri.

Quan els caçadors van trobar el cotxe, a l’anomenat camí de l’hort de Can Bernat, dins hi havia un joc de cordes i sabates que semblaven de fer escalada. També hi havia molts paquets de gasses sanitàries per encetar. Per treure’l del camí, els caçadors el van arrossegar amb un 4x4 i el van anar a dur al voral del camí del veïnat del Far, on el vehicle es va passar mesos i mesos mentre s’anava degradant. Es va acabar convertint en una deixalla i va desaparèixer d’allà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia