Successos

El quadern negre

Tura Soler

Sense rastre del viticultor desaparegut

Les batudes que s’han muntat aquest cap de setmana a les Gavarres no han trobat cap pista del pagès

La gran mobilització d’equips d’emergència, voluntaris, gossos... que es va fer entre dissabte i diumenge per rastrejar una àmplia zona de camps i boscos a l’entrada de les Gavarres no ha servit per trobar cap rastre del viticultor de Calonge Joan Rosselló. No se’n té cap notícia des del dissabte 30 de març, quan va sortir caminant de casa seva, el Mas Fonalleras, a Calonge, en direcció a la zona de les vinyes, on tenen un reservori de varietats de ceps amb una barraca habilitada com a petit refugi. Trenta minuts aproximadament es triga des de la masia fins al reservori i trenta minuts després de sortir de casa el seu telèfon es va apagar i ja no va mantenir cap més contacte ni amb la família ni amb els amics ni companys. La nit de dissabte, Rosselló no va tornar a casa, però la seva dona, que també és integrant del grup de recuperació de vinyes i del vi tradicional de pagès, no es va alarmar, perquè Rosselló a vegades passava la nit a la barraca. Però tampoc va tornar diumenge i ningú l’havia vist ni contestava al telèfon. Finalment, la dona i un company, després d’anar a comprovar que Rosselló no era a la barraca del reservori, van anar a presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació i van activar els equips de recerca. Durant tota la setmana s’han fet batudes i rastrejos buscant alguna pista, començant per la zona més propera al mas d’on va sortir. Els gossos rastrejadors van marcar el rastre durant un quilòmetre, però el van perdre a la zona de Mas Gil, on hi ha un encreuament de camins. La zona de rastreig s’ha anat ampliant i des d’un principi ja es va crear un grup de WhatsApp per posar en alerta tota la gent que es mou pel massís de les Gavarres (on hi ha coves i pous de glaç abandonats que poden resultar perillosos) per si tenien alguna informació. Aquest cap de setmana s’ha fet batuda especial amb l’ajuda de la colla dels caçadors, grups de motoristes amb permís especial per recórrer els camins i gossos ensinistrats, però ahir a la tarda els equips de recerca, que van muntar el camp base al cementiri de Calonge, es van retirar sense haver trobat cap rastre. Els Mossos estan intentant aconseguir les dades de geolocalització del telèfon mòbil que portava Rosselló per poder acotar la zona on va donar senyal per darrera vegada i així poder redirigir la recerca.

Joan Rosselló, de 43 anys, va fer activitats normals el dissabte 30 de març, el dia de la desaparició. Al matí va ser al mercat de Palamós, on tenen parada de venda dels seus productes de l’horta i el vi de producció pròpia. I, a la tarda, va anar al mercat medieval de Calonge acompanyat dels dos fills que té d’una relació anterior. Més cap al vespre, va dir a la dona que sortia a caminar i ja no se l’ha vist mai més. Els Mossos van penjar divendres a les xarxes socials el cartell de desaparegut de Rosselló. Informen que quan va desaparèixer duia pantalons texans, jersei gris amb taques negres i jaqueta grisa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia