Successos

Detenen deu persones per vuit robatoris amb violència i intimidació a Girona

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Girona van detenir entre els dies 10 i 13 de maig nou homes, d’edats compreses entre 18 i 39 anys, i un menor, com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació, segons informen en un comunicat. Les dues primeres detencions, d’un home de 18 anys i un menor, van tenir lloc el dia 10 de maig. Els mossos arran de la identificació d’aquestes dues persones que havien estat implicades en una baralla, van poder determinar que havien estat els autors d’un robatori violent comès el passat 4 de maig en un supermercat on, per poder sostreure ampolles de licor, van forcejar amb la treballadora de l’establiment causant-li lesions.

Aquell mateix dia també es va detenir un home, de 20 anys, que va abordar a la dependenta d’una botiga de la zona de la Rambla Llibertat escanyant-la pel darrere mentre li exigia que obrís la caixa enregistradora. Com que no ho va aconseguir, va fugir corrents amb el mòbil personal d’ella. Gràcies a la col·laboració ciutadana, un agent de la Guàrdia Civil i un mosso d’esquadra, ambdós fora de servei, el van detenir i recuperar el mòbil.

La matinada del dia 11 de maig, els mossos van detenir tres homes més com a presumptes autors de tres robatoris amb violència. El primer va tenir lloc, a la zona de l’estació de tren quan l’autor, un home de 28 anys, es va acostar per darrere a la víctima i el va agredir amb la finalitat de sostreure-li el mòbil. Una patrulla de paisà ho va presenciar i va detenir-lo.

Aquella mateixa nit, un mosso fora de servei amb la col·laboració d’un ciutadà van detenir un jove, de 21 anys, quan acabava d’arrencar del coll una cadena a una dona a la zona del carrer Terri.

Paral·lelament, en una zona d’oci nocturn de la ciutat, quatre joves van rodejar una altra persona i, després de colpejar-la, li van sostreure el telèfon mòbil. Els mossos després de rebre l’avís, van localitzar i detenir a un dels autors, un home de 28 anys. L’endemà, dia 12 de maig, la policia van detenir dos homes més. D’una banda, un home, de 39 anys, que havia arrencat la cadena a un altre home. I d’altra, un home, de 23 anys, que va envoltar juntament amb d’altres, a la víctima i després d’escorcollar-lo li van sostreure el mòbil de dins la ronyonera. Els mossos van poder localitzar i detenir a un dels autors.

La matinada del 13 de maig es van produir les últimes detencions. En aquesta ocasió, tres homes de 19, 20 i 23 anys, van envoltar i immobilitzar a un home, en el barri de Santa Eugènia, i li van sostreure el mòbil. Els mossos els van localitzar i detenir poc després per la zona.

Els arrestats, la majoria amb múltiples antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

La detenció del menor va quedar sense efecte després de declarar i va quedar citat per comparèixer davant de la Fiscalia de Menors de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.