Punt divers

L'Estat demana suport a ajuntaments i administracions de Lleida per impulsar un camí que recorri tot el riu Segre

PONENT

El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Ángel Flores, ha fet una crida a ajuntaments i institucions lleidatanes perquè s'uneixin per impulsar un camí que recorri tot el riu Segre, és a dir els seus 245 quilòmetres des de la Cerdanya fins la zona de l'Aiguabarreig on les aigües d'aquest riu conflueixen amb les l'Ebre. El subdelegat ha plantejat el projecte als responsables del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM) qui s'han mostrat disposats a col·laborar-hi. Flores ha fet aquesta crida durant l'acte de creació del Consorci d'Utxesa que s'ha constituït formalment aquest divendres i que servirà per donar a conèixer un dels espais naturals més importants de la Catalunya interior.

El camí natural que recorreria el Segre s'inspira en el camí que ja recorre el riu Ebre i la seva construcció estaria finançada per l'Estat mentre els ajuntaments i institucions lleidatanes s'encarregarien del manteniment de la infraestructura. L'obra ja compta amb alguns trams finalitzats com ara els 14 quilòmetres de les proximitats d'Utxesa mentre el tram d'11 quilòmetres entre Albatàrrec i el parc de la Mitjana de Lleida s'inaugurà al març. També està en estudi un altre tram del camí a Balaguer.

Per complementar la infraestructura, Flores ha fet una crida a les diferents administracions perquè hi donin suport. A partir d'ara s'hauran de posar d'acord totes les parts implicades per començar a dibuixar el projecte durant aquest 2009. El camí vol aprofitar la riquesa natural de les comarques de Lleida per on transcorre el Segre per tal d'atreure visitants interessats en aquest tipus de natura.

Flores ha fet aquestes afirmacions durant l'acte de constitució del Consorci d'Utxesa. Aquest ens està format pels ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida tot i comptar també amb el suport de la Paeria, Diputació de Lleida, Generalitat i govern de l'Estat. Els seus objectius passen per la protecció, gestió i el desenvolupament d'aquest Espai d'Interès Natura, de 642 hectàrees que es divideixen entre els termes d'Aitona, Torres i Sarroca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.