Punt divers

L'ACA construeix una depuradora i 400 metres de col·lectors a la Pera per millorar-ne el sanejament

L'Agència Catalana de l'Aigua ha començat les obres que milloraran el sanejament de la Pera (Baix Empordà) amb la construcció d'una depuradora de tipus biològic amb reducció de nitrogen. S'invertiran 508.175 euros en els treballs, que també comportaran la construcció de 400 metres de col·lectors, i s'ha fixat un termini aproximat de cinc mesos. La depuradora tindrà una capacitat de tractament de 130 m3/dia i l'aigua sanejada possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic de la riera de Rifós i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Les obres de millora del sanejament de la Pera (Baix Empordà) han començat recentment amb la construcció d'una depuradora amb capacitat de tractament de 130 m3 per dia. L'aigua sanejada permetrà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic de la riera de Rifós i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall. També es construiran 400 metres de col·lectors. Es preveu que les obres durin uns cinc mesos i el cost total és de 508.175 euros. Aquest projecte s'inscriu en el programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol del 2006, i té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment són 369 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. El pla preveu un total de 1.544 instal·lacions de sanejament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.