Punt divers

Un servei de transport a demanda portarà gent gran del Solsonès al mercat de Solsona

El Consell Comarcal del Solsonès vol posar en funcionament abans que acabi l'any un nou servei de transport públic que traslladi gent gran de diferents poblacions al mercat setmanal de Solsona, que es fa tots els divendres. Aquest serà un servei subvencionat que només s'activarà en funció de la demanda i que segurament es farà a través de taxis que recolliran les persones interessades en desplaçar-se de cada municipi. Per posar en funcionament aquest nou servei de transport, el Consell del Solsonès s'ha fixat en l'experiència que ja funciona a l'Alt Urgell. Els taxis recolliran els usuaris a primera hora del matí, els portaran a mercat a Solsona i després els tornaran al municipi d'origen.

El responsable de Transports Públics del Consell Comarcal del Solsonès, Albert Muntada, ha explicat que l'ens ha detectat aquesta necessitat a partir de l'experiència del servei de transport que trasllada persones grans dels pobles fins als serveis sanitaris de Solsona. Sovint, diu, són gent gran que no tenen altra manera de desplaçar-se i que han hagut de renunciar a desplaçar-se setmanalment al mercat per falta d'un servei de transport adequat.Els únics serveis de transport que existeixen actualment al Solsonès són el bus que connecta la capital amb Olius i les principals urbanitzacions de la zona i el servei de transport escolar, que poden utilitzar els veïns dels pobles. En aquest darrer cas, però, és un servei que arriba a Solsona a primera hora del matí i que no torna fins a les sis de la tarda, quan tornen els escolars.La posada en funcionament d'aquest servei comptarà amb el suport econòmic del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat perquè el servei sigui subvencionat i tingui un cost baix per als usuaris, d'aproximadament un euro. Muntada ha explicat que s'ampliarà el conveni que ja hi ha amb aquest Departament per incloure-hi aquest transport. Es calcula que cada setmana poden utilitzar aquest servei entre cinc i vuit persones. De fet, està previst que el taxi només es desplaci en cas que hi hagi demanda de persones interessades en anar a Solsona. El calendari amb el qual treballa el Consell Comarcal del Solsonès preveu que se'n faci una prova pilot abans d'acabar l'any i que, en funció dels resultats, s'implanti definitivament a partir de l'any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.