Punt divers

Iberpotash comença l'aplicació de l'ERO temporal a les mines del Bages

L'empresa Iberpotash ha començat aquest dilluns l'aplicació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta gairebé la totalitat de la plantilla dels centres de Sallent i de Súria (Bages), un total de 790 treballadors. D'entrada, l'expedient deixarà sense feina els miners durant 120 dies que es podran prorrogar fins a 180. Segons han confirmat fonts de l'empresa el primer període d'aturada de producció està previst que s'allargui fins al 4 d'abril i afectarà la totalitat de la plantilla. Un cop passats aquests dos mesos d'atur els empleats alternaran períodes de treball amb períodes d'atur que seran més o menys llargs en funció de la situació del mercat de la potassa.

Serà el 31 de juliol quan es valorarà si es dóna continuïtat a l'ERO, que es pot ampliar fins a 180 dies. En aquesta data, si hi ha un estoc de potassa de més de 150.000 tones als magatzems d'Iberpotash, l'empresa podrà ampliar l'expedient durant dos mesos més. Si l'acumulació de mineral està entre les 75.000 i les 150.000 tones, l'ERO es podrà ampliar en 30 dies.Dimarts de la setmana passada els treballadors van ratificar en referèndum el preacord que estableix que Iberpotash complementarà la prestació d'atur fins al 75 % del salari amb un màxim de 2.400 euros i el 75% de pagues extraordinàries. També contempla que es mantinguin els 120 dies de suspensió de contractes fins al 31 de juliol però amb la possibilitat de prorrogar-los fins a un màxim de 180 dies en funció de l'estoc.Fonts d'Iberpotash també han explicat que l'empresa es farà càrrec, des d'aquest mateix dilluns, de la gestió administrativa corresponent a la prestació d'atur dels treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.