Punt divers

L'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Súria es reconverteix en residència i centre ocupacional

Ampans està acabant d'enllestir els treballs a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Súria (Bages) per reconvertir-la en una llar- residència amb pisos tutelats i un centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual. El nou equipament, que ocupa una superfície edificada de 1.685 metres quadrats, acollirà a 24 persones amb discapacitat intel·lectual en servei residencial i a 32 persones més en servei d'atenció diürna. El nou centre residencial està previst que entri en funcionament el dia 15 de maig. Amb aquestes instal·lacions Ampans vol apropar els seus serveis al territori, tal com ha destacat Domènec Casasayas, president d'Ampans.

Les instal·lacions tindran tres modalitats d'acolliment. Hi haurà la part de llar- residència amb capacitat per a 24 persones i un centre d'atenció diürna amb 32 places. A més, hi haurà 6 places anomenades de 'respir', que serveixen per a ingressos puntuals de pocs dies quan la família en té necessitat.El nou centre, ubicat a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i antigament habitatge dels treballadors de les mines de principis del segle XX, ha respectat la façana externa amb unes obres de rehabilitació que han volgut conservar en tot moment el seu llegat històric.La llar- residència serà per a estades permanents o de llarga durada i tindrà una funció substitutòria de la llar. El centre d'atenció diürna serà per acollir aquelles persones que realitzin tasques d'ocupació terapèutica o necessitin passar el dia sota tutela. La caserna disposa de baixos més dues plantes. A la planta baixa hi haurà el taller ocupacional que es dedicarà principalment a la manipulació i reciclatge del paper per confeccionar material d'escriptori com llibretes o carpetes.A les dues plantes superiors hi ha els pisos, que acolliran cinc, quatre o dues persones. Aquests pisos tutelats seran espais aïllats entre si encara que hi haurà sales d'oci comuns. El pressupost del projecte ha estat de 2, 3 milions d'euros finançats pel Departament d'Acció Social i Ciutadania, per l'Obra Social Caja Madrid i per Ampans.Ampans és una organització d'utilitat pública sense afany de lucre iniciada l'any 1965 per un grup de pares i mares amb la vocació de donar una dimensió pública i social a les persones amb discapacitat intel·lectual i treballar perquè es poguessin integrar socialment amb normalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.