Punt divers

Avinyó escalfarà la llar d'infants, l'escola i el pavelló amb biomassa procedent dels boscos del municipi

L'Ajuntament d'Avinyó (Bages) projecta la instal·lació d'una caldera de biomassa que produeixi calefacció i aigua calenta sanitària per a la llar d'infants municipal, l'escola i el pavelló esportiu. Aquest és el projecte que el consistori bagenc ha presentat al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local i té un cost de 240.213 euros. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Josep Balasch, la biomassa que alimentarà la caldera procedirà dels boscos del municipi i de la comarca del Bages. Balasch ha dit que aquest és un projecte que té una voluntat exemplificadora i que pretén que darrere l'administració els particulars optin per aquests sistemes de generació d'energia.

L'alcalde d'Avinyó ha explicat que la instal·lació s'ubicarà al costat d'aquests tres equipaments, que estan a tocar, i que tindrà una capacitat de generació d'energia de 500 quilowats. Segons Balasch, el projecte s'adiu totalment amb les bases de la convocatòria del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. Per això s'ha mostrat convençut que serà aprovat i es podrà executar en els terminis previstos pel Fons. Un 70% de la superfície del terme municipal d'Avinyó és zona forestal. Per això, diu Balasch, és important que des de l'Ajuntament s'impulsin iniciatives que contribueixin a fer-ne una bona gestió, alhora que s'aprofita per a la generació d'energia, en aquest cas en forma de calefacció i aigua calenta per ús sanitari.La caldera se subministrarà amb estella procedents dels boscos del municipi, però també de la que es produeixi en boscos de la zona a través de la nova Associació de Propietaris Forestals que es constituirà a la zona del Moianès i la Gavarresa.De fet, aquesta iniciativa està estretament lligada amb el projecte de les Agrupacions de Defensa Forestal del Bages, que des de fa uns anys lideren una iniciativa per aprofitar la biomassa dels boscos d'aquesta comarca. Aquest projecte persegueix, a banda de treure un rendiment de la massa forestal, mantenir els boscos en condicions i reduir així el risc d'incendis forestals. En el marc d'aquesta iniciativa s'està treballant en la constitució d'una associació de propietaris forestals de tot aquest territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.