Punt divers

L'ACA construeix una depuradora a la Portella per sanejar l'aigua del riu Noguera Ribagorçana

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat les obres del sistema de sanejament de la Portella (Segrià). L'actuació consisteix en la construcció d'una depuradora amb capacitat per tractar 300 m3/dia -equivalent a una població de 1.500 persones- i una canonada per connectar el sector oest del municipi amb l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR). La nova depuradora serà de tipus biològic i retornarà les seves aigües al marge dret del riu Noguera Ribagorçana, contribuint a la seva millora mediambiental. Les obres, que tenen un pressupost de prop de 903.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, tenen un termini d'execució aproximat de deu mesos.

Segons l'ACA, l'aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l'aprofitament per usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall. El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, són 350 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament en funcionament amb una inversió total de la Generalitat de 1.526 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.