Punt divers

CiU resol la crisi política a Gironella i un nou cap de llista assumirà l'alcaldia

El grup municipal de CiU de Gironella (Berguedà) ha resolt la crisi i un nou cap de llista, encara per concretar, assumirà l'alcaldia el mes de juny en compliment del pacte amb ERC. En tot cas no serà la regidora Mercè Font que l'alcalde Ramon Costa (ERC) va destituir, a finals de febrer, per haver cobrat una factura de 477 euros destinada a un proveïdor. Font i els altres tres regidors de CiU han fet públic aquest dijous que mantenen el pacte amb ERC perquè, segons Font, 'és ara quan s'estan materialitzant projectes ambiciosos pel poble'. CiU, però, no ha desvetllat qui serà designat nou alcaldable, en substitució de Font, que ha explicat que mantindrà l'acta com a regidora del grup municipal.

Els quatre regidors de CiU han comparegut aquest dijous a la tarda per anunciar que mantenen el pacte amb ERC. Han insistit que ho fan perquè el poble ho necessita i perquè, ens aquests moments, 's'hi estan materialitzant projectes ambiciosos i interessants', ha remarcat Mercè Font. El regidor de CiU, David Font, ha reconegut que ha estat un 'cop moral dur' i que la formació és conscient que la seva resposta 's'ha fet esperar'. Tot i així Font ha volgut deixar clar que han treballat 'amb la mateixa o major intensitat' que 'el primer dia que vam posar els peus a l'Ajuntament de Gironella'.David Font ha volgut aclarir que no 'acaten' la decisió de l'alcalde sinó que 'respecten' allò que ha dictat el batlle 'que és qui té el poder'. El regidor ha deixat clar que el grup dóna 'plena' confiança a la regidora destituïda que seguirà sent membre del grup municipal de CiU. 'Esperem que ens continuï donant suport per la seva experiència i coneixement', ha dit David Font.De moment, però, encara no s'ha desvetllat qui serà el nou cap de llista, l'elecció del qual haurà de ser ratificada per l'assemblea de militants, ha recordat el regidor de CiU, David Font. Per la seva banda, Mercè Font continuarà formant part del grup de CiU a l'Ajuntament de Gironella però sense competències. Tot i així tampoc ha aclarit si una vegada CiU assumeixi l'alcaldia en podria tenir alguna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.