Punt divers

Sant Vicenç de Castellet evitarà el pas dels camions de les pedreres pels carrers del nucli urbà

CATALUNYA CENTRAL

Sant Vicenç evitarà a partir dels propers mesos el pas dels camions de les pedreres pels carrers del municipi. El final d'aquesta situació és possible després que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, signés al gener una resolució d'autorització ambiental a l'empresa d'extracció de pedra situada a Can Padró, al terme de Castellbell i el Vilar. La resolució condiciona l'activitat de l'empresa al fet que l'accés a la pedrera es faci per la xarxa de camins públics de Castellbell i el Vilar i que porten fins a la carretera B- 122 que va des d'aquest municipi fins a Rellinars i que, des d'aquest punt, s'enllaci amb la C-55. El termini màxim per complir la resolució és de sis mesos.

Després de més de cinc anys de reivindicacions per part de dels veïns, amb aquesta resolució se solucionarà un problema que ha comportat moltes molèsties, desperfectes als carrers del municipi i perill per als vianants. Els ciutadans més afectats han estat els veïns dels carrers Alfons XII i passatge dels Catalans amb un trànsit que ha hagut de suportar el pas de fins a 200 camions diaris.

Teresa Codina, una de les veïnes afectades, no podia amagar la seva satisfacció pel fet que finament es resol un problema pel qual fa anys que estaven lluitant. 'Almenys ara hi ha una resolució escrita', ha destacat aquesta veïna del carrer Alfons XII de Sant Vicenç de Castellet. La Teresa també ha remarcat la feina duta a terme pel consistori que s'ha 'mogut' per trobar una solució definitiva per tal d'evitar el trànsit de camions per l'interior del nucli urbà.

Els afectats recorden que el trànsit de camions els ha provocat problemes de soroll i de pols al llarg de molts anys. Teresa Codina ha explicat que han viscut moments 'esgotadors'. Ara, després de molt temps de revindicacions, es feliciten que s'hagi trobat una solució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.