Punt divers

Un helicòpter i més de 140 efectius mantenen la recerca del jove esquiador desaparegut a la Molina

COMARQUES GIRONINES

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i més de 140 efectius, entre Mossos d'Esquadra, bombers de la Generalitat, Guàrdia Civil, a banda dels voluntaris i personal de l'estació de la Molina, continuen la recerca del jove de Mataró, Albert P, que des d'ahir a la tarda roman desaparegut. Efectius del l'exèrcit espanyol s'han afegit al gruix de persones que porten més de 17 hores en les tasques de recerca. El jove va ser vist ahir per última vegada quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda, a la zona de Pista Llarga de l'estació de la Molina.

Albert P., de Mataró, de 23 anys, roman desaparegut des d'ahir a la tarda. El jove esquiador, practicant d'snowboard, va ser vist per última vegada en el telecadira de Pista Llarga, a les 16,40 hores.

La xicota del jove va alertar els responsables del complex esportiu, sobre les sis de la tarda, que la seva parella no havia tornat a l'estacionament de Pista Llarga, on hi ha aparcat el cotxe amb el qual s'havien traslladat fins a la Molina.

Immediatament es va posar en marxa el protocol d'actuacions en aquests casos i els efectius de diferents cossos de seguretat van iniciar la recerca del desaparegut. La nit, i la nevada que ha caigut en les últimes hores, ha dificultat l'operació. A la cota mitjana de l'estació, a 2.000 metres, s'hi ha acumulat uns 50 centímetres de neu. Els efectius que intervenen en l'operació de rescat consideren que el jove no pot trobar-se en cotes superiors, ja que no hauria tingut temps d'enfilar-se més amunt. L'estació tanca les seves instal·lacions a les cinc de la tarda.

Més de 140 persones, entre efectius de la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, personal de l'estació i voluntaris, han procedit a la recerca durant tota la nit i matinada d'aquest dimarts. Els agents també s'han ajudat de gossos rastrejadors per trobar el noi. Els bombers de la Generalitat provenien de diferents parcs, com Alp, Llívia, Puigcerdà, Bellver de Cerdanya, Manresa, Sallent, Gironella, Guardiola de Berguedà, Torellló, Moià, la Seu d'urgell i Olot. Des de fa poques hores s'ha incorporat efectius de l'Exèrcit espanyol.

Les condicions meteorològiques no han estat les més favorables. A la dificultat de la recerca del jove, en plena nit, cal afegir-hi la nevada que ha caigut a la zona durant bona part de la matinada. Aquest fet ha posat més traves a la recerca ja que la neu ha tapat les possibles marques i rastres que hagi pogut deixar el jove abans de desaparèixer. A la cota mitjana, a 2.000 metres, ha caigut més de 50 centímetres.

Els treballs de recerca s'han hagut de centrar en una zona molt àmplia, a la part més baixa de l'estació, entre la zona del Trampolí fins els Alabaus, passant per Roc Blanc, Cap de la Comella i Pista Llarga. El cotxe de la parella estava aparcat a l'àrea de Pista Llarga, precisament on els joves havien quedat que es trobarien a la finalització de la jornada d'esquí.

Totes les fonts consultades han explicat aquest dimarts que jove tenia experiència en la pràctica esportiva de l''snowboard'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.