Successos

ASSASSINATS A LA CARITAT D'OLOT

Coincidències de morts amb els torns del zelador

Les defuncions recents a La Caritat es van escaure en dies que treballava Vila

S'analitzen les morts al geriàtric d'Olot i també a El Mirador de Banyoles

Els Mossos, el fiscal i el jutjat d'Olot estan recopilant informació, a través dels mateixos centres i de les funeràries, sobre les defuncions ocorregudes en els darrers sis anys a La Caritat d'Olot i abans d'aquest període al centre El Mirador de Banyoles, on l'assassí confés Joan Vila també havia treballat. Els investigadors també busquen les dades dels familiars dels difunts per poder-los entrevistar. Sense anar gaire enrere en el temps, ja s'ha vist que les cinc defuncions més recents a La Caritat van coincidir amb torns de treball de Vila. Entres aquestes hi ha les morts de les tres ancianes que ja ha confessat haver mort, i també la d'un home nonagenari fill de la Vall de Bianya, que va morir el diumenge 19 de setembre. Tot i que Vila assegura que només va matar, entre el 12 i el 17 d'octubre, Sabina Masllorens, Montserrat Guillamet i Paquita Gironès, els investigadors del cas dels assassinats en sèrie a La Caritat sospiten que el nombre de víctimes és molt més elevat, i no es descarten més exhumacions. Divendres es van desenterrar els cossos de Masllorens i Guillamet al cementiri de Sant Joan les Fonts, i els forenses no van tenir cap dificultat per detectar clarament que totes dues havien estat víctimes de la ingestió de tòxics corrosius, el modus operandi que utilitzava Vila per matar. En casos de difunts morts fa molt més temps també és possible detectar la presència de tòxics corrosius, en funció de l'estat de conservació dels cossos, que depèn, entre altres factors, de les característiques ambientals del lloc on estan enterrats.

Joan Vila està ingressat des de dissabte al centre penitenciari de Can Brians, on està aïllat en un mòdul psiquiàtric, on es vetlla especialment perquè no s'autolesioni. Vila no va ser ben rebut a la presó de Figueres, on alguns presos el van escridassar dient-li “matavelles” i “assassí”, fet que va alterar l'estat anímic del zelador, que ja pateix un trastorn ansiós depressiu de fa anys, i els responsables del centre penitenciari van decidir traslladar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.