Successos

SUCCESSOS

Dotze intoxicats a la piscina municipal de Figueres

Un camió cisterna va subministrar per error un producte que, en buidar-lo al dipòsit de la instal·lació i barrejar-se amb el que hi havia, va fer una reacció tòxica

Les instal·lacions van haver de ser desallotjades i tancades

Dotze persones van resultar intoxicades ahir al migdia a la piscina municipal de Figueres, a causa d'una barreja de productes químics desinfectants, que va produir-se per un error de l'empresa subministradora. L'incident va passar quan el camió cisterna va fer el subministre al dipòsit de la sala de màquines de la piscina i va posar hipoclòrit sòdic diluït en un 15% (lleixiu), quan havia de subministrar-hi un corrector de pH, àcid sulfúric, diluït al 45% (salfumant). El dipòsit encara contenia una part d'aquest últim producte quan es va barrejar amb l'hipoclòrit sòdic que duia el camió cisterna. Aquests dos productes són incompatibles, i això va provocar una reacció tòxica, ja que es va desprendre clor gas. En total es van barrejar uns 300 litres dels dos productes, aproximadament.

La reacció, que va tenir lloc poc després de la una del migdia, va provocar un núvol tòxic que va afectar la sala de màquines, la zona de vestidors i la mateixa àrea de la piscina, i va afectar un total de dotze persones, que tenien signes d'irritació respiratòria.

L'encarregat de les tasques de manteniment, la dona de la neteja i usuaris de la piscina, entre ells un menor, i també un bomber que participava en les tasques d'emergència, van resultar intoxicats lleument i van ser traslladats urgentment a l'Hospital de Figueres, que és al costat. Unes dues hores després set de les dotze persones intoxicades ja havien estat donades d'alta, sis adults i el menor. La resta van rebre l'alta hospitalària al llarg de la tarda d'ahir.

Fonts municipals van indicar que no entenien l'equivocació de l'empresa subministradora, després que fa més de vint anys que els fa el servei i per tant coneix sobradament el tipus de producte que fan servir per a la piscina, si bé ho van atribuir a un possible cúmul de circumstàncies de la mateixa subministradora. El camió cisterna havia de buidar uns 1.500 litres de producte, aproximadament, al dipòsit de la sala de màquines de l'equipament. Però la reacció tòxica produïda per la barreja química va ser gairebé immediata i el subministrament es va aturar.

Equips d'emergències

Fins al lloc de l'incident s'hi van desplaçar vuit dotacions dels bombers, que van ajudar a evacuar les persones que hi havia a les instal·lacions, van abalisar, ventilar i inspeccionar les instal·lacions. També s'hi van traslladar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, a més de serveis sanitaris i efectius de la Guàrdia Urbana

La piscina va estar tancada ahir la tarda per ventilar-se i s'espera que es pugui obrir avui.

LA XIFRA

12
persones intoxicades a causa d'una barreja de productes que es va produir per una errada en el subministrament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.