Successos

successos

Tarragona

L'acusat d'esquarterar la dona a Alcover s'autolesiona a la presó amb una pinta

El judici contra el detingut havia de començar ahir a l'Audiència de Tarragona, però es va ajornar fins dilluns

L'home va ser traslladat a l'hospital de Santa Tecla

La secció segona de l'Audiència de Tarragona estava previst que fos el marc ahir de la primera sessió del judici contra el veí d'Alcover acusat de matar la seva companya sentimental el 9 de febrer de l'any passat, però finalment la vista es va ajornar fins dilluns, després que el detingut hagués de ser ingressat a l'hospital. El magistrat va informar els membres del jurat popular que han de donar el seu veredicte sobre el cas que, pels volts de dos quarts de quatre de la matinada, l'home es va autolesionar a l'interior de la cel·la del centre penitenciari de Tarragona on està reclús. Segons van explicar fonts properes al cas, l'arrestat va afilar una pinta i se la va clavar al pit. A causa de les ferides que es va provocar, els Mossos d'Esquadra el van traslladar immediatament a l'hospital de Santa Tecla, on els facultatius que el van atendre van afirmar que les ferides que presentava no eren de caràcter greu, si bé van determinar com a mesura preventiva que havia d'estar entre 24 i 48 hores en observació.

A causa de l'enrenou que va provocar el succés i de l'interrogant que va crear el fet de si el pres podia tenir la pinta dins la cel·la, fonts del Departament de Justícia de la Generalitat van concretar que, com que l'home està en règim ordinari –és a dir, que no està subjecte a cap mesura d'aïllament especial– “pot disposar d'un mínim d'objectes per la seva higiene personal”.

S'enfronta a 18 anys

En espera que l'arrestat es recuperi de les lesions, el magistrat va assenyalar pel dia 21, a dos quarts de deu del matí, l'interrogatori. El ministeri fiscal manté en el seu escrit de conclusions provisionals que, el dia dels fets, el detingut va clavar suposadament dues ganivetades mortals a la seva parella. A continuació, va esquarterar el cadàver, en va introduir les restes en bosses d'escombraries i les va anar deixant al llarg de l'AP-7. Per tot plegat, s'enfronta a una pena de divuit anys i cinc mesos de presó com a responsable d'un delicte d'assassinat, trencament de condemna i profanació de cadàver.

LA DATA

09.02.10
és el dia en què va tenir lloc el crim al domicili de la víctima, situat a la urbanització Serradalt d'Alcover.

Indemnització de 131.046 euros

Unes hores abans que l'acusat cometés presumptament el crim, havia estat condemnat pel jutjat d'instrucció 1 de Valls a la prohibició d'aproximar-se a la seva esposa durant 16 mesos per maltractament en l'àmbit familiar. Tot i que aquestes mesures estaven en vigor, quan l'home va sortir dels jutjats es va dirigir al domicili familiar, on es va produir una baralla entre el matrimoni i l'imputat va causar la mort a la dona clavant-li dues ganivetades. Tot seguit, va esquarterar el cos, va posar les restes en bosses i les va deixar per l'AP-7, entre el peatge del Vendrell i Parets del Vallès. Per aquests fets, a part d'enfrontar-se a una pena de 18 anys i cinc mesos de presó, la fiscalia exigeix que indemnitzi cadascun dels tres fills de la víctima amb 43.682 euros pels danys morals que els ha ocasionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.