Successos

successos

desaparició de dos veïns dels pallaresos

Presó per a l'acusat de matar la seva exparella i el cunyat

El jutge imputa dos delictes d'homicidi a Ramón Laso, que el 1993 va ser condemnat a 57 anys de presó per l'assassinat de la seva esposa i el seu fill

Encara no s'han localitzat els desapareguts

Un escabrós historial és el que envolta Ramón Laso, el veí dels Pallaresos que va ser detingut dimecres al seu domicili per la seva presumpta relació amb la desaparició de la seva exparella i el cunyat de la dona, dels quals no es tenen notícies des de fa dos anys. Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra va traslladar ahir a les nou del matí l'arrestat a l'Audiència de Tarragona, on va prestar declaració davant de la magistrada del jutjat d'instrucció número 2, que és el que instrueix el cas. Tot i que el seu lletrat li va recomanar que mantingués silenci perquè les diligències segueixen sota secret de sumari i, per tant, es desconeixen la totalitat de les proves que la policia té en contra d'ell, al final Laso va optar per respondre les preguntes que se li van formular.

Després de més de dues hores de declaració, la jutgessa va ordenar el seu ingrés provisional a la presó comunicada i sense fiança com a suposat autor de dos delictes d'homicidi. Es tenen indicis, per tant, que hauria matat Julia Lamas, que també residia als Pallaresos i que en l'època en què va desaparèixer era la parella sentimental del sospitós, així com el cunyat de la dona, Maurici Font, que estava jubilat i vivia al mateix municipi del Tarragonès.

Com que encara no s'ha aixecat el secret de sumari, l'advocat dels familiars dels desapareguts, Pere Sutil, no va poder ser present a la sala. El lletrat, però, hi va entrar al final de la compareixença, quan el ministeri fiscal va sol·licitar “presó incondicional comunicada i sense fiança”. Sutil es va adherir a la petició, si bé, a diferència del que va demanar la jutgessa, considera el detingut responsable “de la desaparició forçosa de Lamas i de Font, així com del seu posterior assassinat”.

A fora de l'Audiència, també hi va rondar un exprès que fa 14 anys va estar intern amb el processat al centre penitenciari de Tarragona, i va denunciar “els tractes de favor” que rebia dels funcionaris: “No era un reclús més. Per exemple, com que tenia amistat amb diversos empleats, anava a fer esport amb ells en un pati privat”. Llavors, Laso complia condemna per l'assassinat de la seva esposa i el seu fill. Amb relació a aquests brutals fets, el 1988 va estrangular la dona i, després, va deixar el cos a les vies del tren, a l'Aldea, per simular que s'havia suïcidat. I, l'any següent, el menor va morir en un accident de cotxe que el seu pare va provocar, ja que va deixar caure l'automòbil per un terraplè, a la carretera de Xerta a Gandesa. Pel doble crim, va passar dos anys en presó provisional i el 1993 se li va imposar una pena de 57 anys. El 2001, però, ja va sortir en llibertat condicional i, el 2008, en definitiva.

LA FRASE

Estem contents per l'arrest, però alhora tristos perquè tot apunta que Julia i Maurici no estan vius
Eduardo Lamas
Germà de la dona desapareguda, julia lamas

LA DATA

27.03.09
Des d'aquest dia no s'han tingut notícies dels desapareguts. Els Mossos els buscaran en una finca de Laso.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.