Successos

successos

Demanen un milió de multa i vuit anys per a un traficant

Es feia enviar cocaïna des d'Argentina a oficines de correus de pobles petits de l'Alt Camp, la Conca i el Tarragonès

El fiscal demana vuit anys de presó i ni més ni menys que un milió d'euros de multa per a un veí de Lleida de 53 anys i de nacionalitat peruana que va ser detingut el juny de 2008 a Vila-rodona, a l'Alt Camp, quan es disposava a retirar de l'oficina de correus del poble un paquet amb una ampolla de vi que incloïa una quantitat indeterminada de cocaïna. El mateix mode d'actuació afectava enviaments ja fets o planejats amb diferents destinataris a municipis com ara Pira, Vallmoll, Nulles, la Pobla de Mafumet, Vilabella o altres pobles de les demarcacions de Lleida i Osca. La droga va ser en tots aquests casos detectada a l'aeroport de Madrid Barajas i en total el valor comissat puja a prop de 340.000 euros. L'acusat s'aprofitava del fet que era l'administrador d'una empresa de paqueteria de la qual la seva dona era sòcia des del 2003, i feia servir el vehicle propietat de la firma per desplaçar-se a les oficines de correus des del seu domicili a Lleida.

El cas l'instrueix el jutjat d'instrucció número 3 de Valls i la fiscalia de l'Audiència de Tarragona considera que els fets són constitutius d'un delicte de tràfic de drogues, sense circumstàncies que modifiquin el grau de responsabilitat criminal.

LA XIFRA

338.000
euros
és el valor de la cocaïna comissada en els enviaments detectats a Barajas que denuncia el fiscal

Tres detinguts a l'Ametlla de Mar

Una investigació dels equips de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona ha permès desmantellar un dels punts més importants de distribució de droga al Baix Ebre, en una operació en què s'han detingut tres persones i s'han intervingut 60 grams de cocaïna, un turisme i una motocicleta de gamma alta, així com 2.200 euros i mitjans per a la distribució de la droga, que es controlava des d'un bar de l'Ametlla de Mar. La investigació ha permès concloure que aquest local era freqüentat fins i tot per camioners estrangers, que hi adquirien les substàncies prohibides. També es van registrar dos domicilis del poble. Els tres detinguts tenen entre 28 i 47 anys i han estat posats a disposició del jutjat de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.