Successos

TRÀFIC DE DROGUES

L'haixix comissat anava destinat a Europa central

Els veler amb la droga va navegar des del Marroc fins a prop de les Balears i la costa gironina

El material i la droga comissats superen els 2,5 milions

Els 1.300 quilos d'haixix que l'equip contra la delinqüència organitzada i antidroga (Edoa) de la Guàrdia de Girona van interceptar dissabte passat havien de ser distribuïts en països d'Europa central, i especialment a Holanda i Bèlgica. El camió es dirigia a Barcelona, on havia de fer un nou carregament de mercaderia que havia de servir per camuflar la droga i despistar així la policia en possibles controls durant el trajecte, quan va ser aturat i el seu conductor detingut a la demarcació de Barcelona, en concret a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

La droga al camió havia estat descarregada prèviament d'un veler que havia ancorat al nord de la costa gironina, davant la costa de Portbou. Els investigadors el van interceptar i detenir els seus ocupants.

El veler amb la droga va navegar des del Marroc en direcció cap a la costa de les Balears, en un intent de passar més desapercebut per la policia. Després es va anar acostant cap a la costa gironina, on va quedar ancorat a unes 46 milles enfront de la costa de Portbou.

Vuit detencions

Els investigacions gironins han fet un total de vuit detencions a les localitzats altempordaneses del Port de la Selva, Llançà, Figueres, Vilajuïga i Roses, a més del camioner, a Sant Vicenç dels Horts. El jutge els va decretar ordre de presó.

La Guàrdia Civil calcula que la droga, extreta del pol·len de la planta, i la infraestructura intervinguda als narcotraficants poden superar els 2,5 milions d'euros. Les detencions es van fer en el marc d'un operació policial conjunta amb la Guàrdia Civil d'Alacant, d'on és originària l'organització, i on van fer altres nou detencions i es van comissar mil quilos d'haixix. Els investigadors gironins han col·laborat durant la fase d'imputació en l'operació, i hi han aportat els seus coneixements en relació amb el tràfic de droga a tota la zona costanera gironina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.