L'encertant d'una primitiva milionària n'ha de pagar la meitat a l'exdona 12 anys després

L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'home a un any i mig de presó i a abonar-li la meitat del premi, 367.371 euros

Cada setmana jugaven a La Primitiva, sempre amb la mateixa combinació que havia ideat Miguel Ángel Alonso. La butlleta l'emplenava l'un o l'altre, però aquell dia va ser Ysabel Pérez qui la va portar a segellar a l'administració. La butlleta va sortir premiada el dissabte 11 de maig del 1997, amb 734.743 euros. Tot i tenir ella la butlleta, Alonso la va convèncer que la hi lliurés perquè l'aniria a ingressar ell mateix dilluns aprofitant que ella tenia un examen. La parella tenia un compte corrent comú, però Alonso va decidir ingressar la quantitat premiada en un compte del qual només ell era titular i va invertir una part del diners en fons d'inversió immobiliària a nom d'ell. Com que es negava a donar la meitat del premi a la dona, ella el va denunciar i la parella va trencar la relació. Així va començar un periple judicial que semblava que havia acabat el 1999 quan l'Audiència de Barcelona va dictar una sentència ferma què obligava Alonso a lliurar a Pérez la meitat del premi. Però ni així no es va resoldre la disputa econòmica. Alonso va treure els diners dels fons que tenia, va transferir part de la fortuna a comptes dels seus pares i va vendre's un pis perquè, segons la sentència dictada ara, volia «ocultar o distreure el seu patrimoni per aparentar una situació d'insolvència que impedís l'execució de la sentència». Quan el jutge va reclamar que s'executés la sentència els comptes bancaris d'Alonso eren buits. El cas va tornar als jutjats i el gener d'aquest any Alonso i Pérez es van tornar a veure les cares a l'Audiència de Barcelona. Segons va explicar l'acusat, el 1999 li van dir que moriria de càncer i va decidir aprofitar el temps que li quedava gastant-se la fortuna que havia guanyat en casinos i prostíbuls. La sentència diu, però, que «no creu que l'acusat hagués dilapidat tot els seus diners en festes, diversions, jocs d'atzar i altres despeses», i que si fos el cas tampoc no seria rellevant per no pagar el deute. Per això, el condemna a pagar la meitat del premi a la seva parella (367.371 euros) i a un any i mig de presó per un delicte d'apropiació indeguda i un d'alçament de béns. A més, haurà de pagar una multa de 5.760 euros a Pérez. La pena és menor que la petició de la fiscalia, que sol·licitava cinc anys i mig de presó per a Alonso.

Condemnats a pagar

Aquest cas recorda una sentència que va dictar el 2006 l'Audiència de Barcelona quan va condemnar un home per haver-se quedat sis milions d'euros d'un Cuponazo de l'ONCE que compartia amb divuit membres d'una penya, a restituir-los la seva part del premi. L'acusat formava part de la penya de joc integrada per treballadors d'una empresa de Ripollet que cada divendres compartien vint butlletes de l'ONCE amb el mateix número i sèries consecutives, amb l'acord verbal que si li tocava a algú es repartirien els diners a parts iguals. Quan el condemnat va saber que tenia el bitllet premiat, el 7 de novembre del 2003, va trucar a l'encarregat de la penya i li va dir que no compartiria els diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.