Successos

tribunals

El detingut que s'enfronta a 67 anys nega haver atacat prostitutes a l'Empordà

Les cinc denunciants que van declarar a l'Audiència van reconèixer l'acusat per una cicatriu que té a l'ull

La policia li va trobar efectes d'una de les noies

Amat Sey, un home de nacionalitat gambiana que s'enfronta a 67 anys de presó per haver-se dedicat presumptament a robar i violar prostitutes que treballaven en carreteres de l'Alt Empordà, va assegurar ahir a l'Audiència de Girona que mai va contractar els serveis sexuals de cap noia. Quan els Mossos d'Esquadra el van detenir el 6 d'agost del 2010, però, van descobrir que en una butxaca hi duia una funda amb dues targetes de crèdit d'una de les víctimes que havia assaltat feia poc més d'una hora. Segons l'imputat, aquell dia va anar a Girona a tramitar els papers perquè la seva esposa, que estava a l'Àfrica, vingués a Catalunya. De tornada a casa, es va aturar a Camallera per portar el cotxe al taller mecànic; i, en arribar-hi, va veure una funda de plàstic al costat d'uns contenidors pròxims a l'estació. “Com que necessitava una mena de carpeta per posar-hi els papers del vehicle, la vaig agafar de terra sense adonar-me que a dins hi havia les targetes. A més, en aquella època treballava de temporer i vaig pensar que la funda m'aniria bé per deixar-hi coses quan anés al camp.”

Els assalts van tenir lloc entre principis del 2009 i l'agost de l'any següent: una temporada que Sey afirma que no la va passar sencera a Catalunya perquè va marxar al seu país el 28 de novembre del 2009 i no va tornar fins al 2 de maig del 2010. De les set noies que el van denunciar, però, ahir en van declarar cinc i totes el van reconèixer sense excepció com l'home que les va agredir. La primera dona que va comparèixer davant del jutge va manifestar que l'havia abordat a la carretera que va d'Orriols a l'Escala: “Va sortir del bosc i em va intimidar amb un ganivet, em va violar, em va tirar a terra, em va fer ferides a les mans amb el ganivet, em va pegar i em va robar el mòbil. La segona vegada em va tornar a sostraure el telèfon. Em va atacar quatre vegades al mateix lloc, però no el vaig denunciar fins a l'agost del 2010 per por”.

La darrera víctima va explicar que també li va sortir de darrere uns arbustos, a Camallera: “Em va demanar diners. Li vaig dir que no en tenia. Em va respondre que sí perquè sabia amb exactitud els clients amb qui havia estat. Em va ferir amb un tornavís i em va agafar 200 euros, dues targetes de crèdit, un dòlar i el mòbil. Aquell mateix dia el vaig denunciar. El vaig reconèixer perquè tenia una cicatriu a l'ull.” De fet, totes les afectades van referir-se a la cicatriu com la principal característica física que recordaven de l'agressor. Només una es va contradir perquè en una roda de reconeixement fotogràfica va assenyalar una altra persona i ahir va insistir que l'home que la va agredir era qui s'asseia al banc dels acusats.

LA DATA

06.08.10
Els Mossos d'Esquadra
van detenir l'acusat a casa d'uns amics. Una hora abans, havia atacat una noia a Camallera.

Un cas més, a Pedret i Marzà

Les cinc noies que van declarar ahir van manifestar que l'acusat els va robar el mòbil, probablement perquè no poguessin trucar a la policia just després dels atacs, i tres d'elles també van assegurar que les va agredir sexualment. Els Mossos van donar a conèixer que van començar la investigació després que una prostituta els comuniqués que havia estat assaltada per Sey a Pedret i Marzà. Aquesta dona, però, no va voler denunciar el cas, però el seu testimoni va servir a la policia per trobar altres víctimes. L'advocat de la defensa, Francesc Xavier Rollon, creu que el seu client és innocent i que el van confondre amb una altra persona: “És sospitós que no hi hagi cap informe mèdic de les agressions i les noies tampoc han acreditat que tinguessin els efectes que diuen que els van robar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.