La fiscalia demana vint anys de presó per a la infanticida del Masnou

L'acusada va asfixiar la seva filla de quinze mesos i després va intentar suïcidar-se

Un jurat de l'Audiència de Barcelona tindrà l'àrdua responsabilitat de jutjar a partir de dilluns vinent una veïna del Masnou acusada de matar la seva filla, Anna, de quinze mesos.

El crim va passar el 13 de març del 2007. Segons la fiscalia, Maria Josefa Coca –que ara té 36 anys i continua empresonada– va aprofitar que aquella nit el seu marit havia marxat a casa dels seus pares, a Cardedeu, i al llit matrimonial va tapar la boca i el nas de la seva nena per asfixiar-la fins a la mort. El fiscal hi afegeix que en executar aquesta acció l'acusada «era conscient» de la situació d'indefensió de la menor «sense que això ni el vincle maternofilial fos un fre a la decisió de posar fi a la vida de la nena». Per això, sol·licita que sigui condemnada a vint anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria. A més, vol que indemnitzi el pare de la menor amb 150.000 euros, i els avis materns i els paterns amb 60.000 euros. En el relat dels fets, la fiscalia obvia que després del crim l'acusada va intentar suïcidar-se llençant-se des d'un primer pis a un pati interior, on va quedar greument ferida. La dona, una coneguda venedora de gelats, havia deixat notes de comiat i, segons els veïns, feia dies que estava depressiva per problemes de parella.

El cas del Masnou recorda el de la infanticida de Nou Barris de Barcelona. Aquesta dona va ofegar a la banyera els seus dos fills de vuit mesos i dos anys, el 2005. Al judici, els psiquiatres van afirmar que tenia «les capacitats molt afectades» per les depressions que patia i van raonar que abans de suïcidar-se va decidir matar els nens per no deixar càrregues, un fenomen conegut per «homicidi altruista». Malgrat això, un jurat va condemnar-la pel doble crim i va ser ratificat pel TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.