El perill de nous incendis continua el cap de setmana i Interior prohibeix fer servir la maquinària agrícola en les hores de risc

Per aturar els incendis simultanis que estan afectant les terres de Lleida, el departament d'Interior ha decidit prohibir l'activitat agrícola al migdia d'avui i demà. El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha comunicat aquest matí la prohibició de l'ús de maquinària agrícola, a les comarques més afectades per l'alt risc d'incendi, entre les 14 i les 17 hores d'avui divendres i demà dissabte. Depenent de les condicions meteorològiques, aquesta mesura es podria prorrogar al diumenge, 5 de juliol.

Les comarques afectades són la Noguera, l'Urgell, el Segrià, la Segarra, el Solsonès, les Garrigues i el Bages.

La mesura prohibeix les tasques agrícoles que signifiquen la utilització de màquines recol·lectores i empacadores de palla de cereal.

Ahir van cremar més de 360 hectàrees en quatre incendis simultanis a les comarques de la Noguera, la Segarra i l'Urgell. Aquest matí els bombers els donaven per controlats, tot i que es continuava treballant en l'extinció definitiva dels mateixos.

Enviament de més bombers

D'altra banda, el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest divendres la primera reunió setmanal amb els cossos d'emergències i seguretat. Els protagonistes han estat els incendis que només aquest dijous han cremat més de 360 hectàrees a Oliola i Vilanova de l'Aguda (Noguera), Les Oluges (Segarra) i Nalec (Urgell). El cap d'emergències de l'àrea de Lleida, Jordi Solà, ha anunciat que, a causa de les previsions de més calor per a aquest cap de setmana, el parc de Bombers de Lleida es reforçarà amb cinquanta efectius personals. A més, s'aproparan alguns mitjans terrestres de la resta de Catalunya a Lleida, ja que és la zona que registra un major risc d'incendis, i mitjans aeris controlaran la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.