Successos

successos

Un lladre roba, fereix i lliga una veïna de Santa Cristina d'Aro

Va fer caure una dent a la dona, de 68 anys, i li va causar un trau al cap i una fissura a la tíbia

La víctima és a l'hospital de Palamós

L'acusat va sostreure joies i 400 euros, i la va subjectar amb un cable i unes estovalles

“La víctima es va estar mitja hora cridant al pati per demanar ajuda”

La preocupant onada de robatoris violents en habitatges continua imparable al Baix Empordà. No havien transcorregut ni 24 hores de l'assalt comès per quatre encaputxats en una masia de Rupià –d'on van sostreure sobretot joies antigues i van lligar una anciana i la seva cuidadora– quan va saltar l'alarma per un altre cas. Un lladre va irrompre dimecres en una casa situada al número 136 del carrer Roca d'en Roca, a la urbanització Roca de Malvet, de Santa Cristina d'Aro. A dins hi havia la seva propietària, Maria Dolors, de 68 anys. La dona és originària de Barcelona, i una vegada jubilada es va traslladar a viure de manera permanent en aquest domicili, on resideix sola. El desconegut va entrar al xalet a quarts de set de la tarda. La víctima havia estat per fora arreglant el jardí i, en el moment que va ser abordada, es trobava descansant al sofà. Estava pràcticament a punt, però, d'aixecar-se i tornar a sortir per tancar tots els porticons, com sol fer cada dia a aquella hora.

L'individu portava el rostre cobert amb un casquet negre i un tapaboques. L'afectada va observar que era de raça negra, tenia el nas ample i els ulls molt foscos. L'home, que en un principi anava desarmat, la va intimidar amb un ganivet que va agafar de la cuina. Va emprar, a més, una violència totalment gratuïta contra ella. Li va propinar un cop de puny a la cara, que li va fer caure una dent, i li va ocasionar un trau al cap i una fissura a la tíbia. També la va lligar amb un fil de telèfon i unes estovalles que va arreplegar de l'immoble. Va regirar les estances i es va apropiar joies petites i uns 400 euros que la dona guardava per a les despeses. I, ja amb el botí, va fugir deixant-la immobilitzada.

Una cadira de crossa

La víctima va aconseguir deslligar-se. Com que caminava molt malament per la ferida a la cama, va agafar una cadira del despatx per recolzar-se i fer-la servir de crossa per ajudar-se a moure's. Va anar a fora com va poder, arrossegant-se. Va sortir pel darrere de la finca i es va estar mitja hora al pati cridant per demanar auxili. La van sentir els veïns d'una casa del costat. La van socórrer i van alertar els Mossos d'Esquadra i la policia local, que van rebre l'avís a tres quarts de deu del vespre. També van contactar amb la seva filla i el seu fill, que viuen a Barcelona i es van desplaçar ràpidament fins allí.

L'autor del robatori va accedir a la propietat fent un forat a la tanca metàl·lica que envolta la casa per darrere i que limita amb el bosc. Tot i que va actuar sol dins el xalet, se sospita que un còmplice es va quedar vigilant a fora. Per la seva banda, la víctima va haver de ser evacuada a l'hospital de Palamós, on ahir encara continuava ingressada. Els metges li van fer tres punts de sutura al cap i estaven valorant si havia de ser intervinguda quirúrgicament per la ferida a la cama.

L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Josep Llensa (CiU), va lamentar ahir el succés i l'allau de robatoris a la comarca, que està provocant que “la gent s'estigui posant realment neguitosa”. Va denunciar, així mateix, que el sistema judicial no sigui més contundent: “No pot ser que la policia estigui fent la seva feina i esforços per tal de detenir els lladres i que, una vegada els capturen, els jutges els deixin en llibertat amb càrrecs i tornin a sortir al carrer. Les lleis no collen prou.”

LA XIFRA

136
És el número del xalet
situat al carrer Roca d'en Roca que va ser saquejat dimecres.

Assalts violents

13.01.2013

Tres encaputxats armats s'enduen 10.000 euros del súper Spar de Breda.

14.01.2013

Dos joves assalten un llenyataire a Palafrugell. La policia arresta els nois.

15.01.2013

Tres encaputxats roben 5.000 euros i un mòbil a l'amo d'una casa de Sant Feliu de Guíxols.

19.01.2013

Quatre lladres sostreuen 20.000 euros i joies del domicili d'una família algeriana de Platja d'Aro.

20.01.2013

Dos encaputxats assalten una família d'origen belga a Pals i els lliguen al llit.

23.01.2013

Tres homes saquegen i immobilitzen de mans i peus un joier a Blanes.

24.01.2013

Dos delinqüents sostreuen 1.600 euros a un lampista a Vilademuls.

29.01.2013

Quatre encaputxats lliguen i emmordassen una àvia de Rupià i la cuidadora.

30.01.2013

Un desconegut roba i apallissa una veïna de Santa Cristina al seu xalet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.