Successos

policial

Detinguts mentre saquejaven una casa a Santa Coloma

Un veí dóna l'avís i els mossos enxampen tres lladres kosovars assaltant un mas a la urbanització Santa Coloma Residencial

La policia busca almenys un quart còmplice, que va aconseguir fugir

La veu d'alerta d'un veí va facilitar ahir la detenció de tres lladres que estaven saquejant una casa de Santa Coloma de Farners. Els fets van ocórrer pels volts d'un quart de dues del migdia, quan un treballador que estava removent terres amb un camió va detectar moviments estranys en un domicili que està situat davant de la parcel·la on treballava. L'habitatge on van irrompre els delinqüents ocupa els números 25 i 27 de l'avinguda Farners de la urbanització Santa Coloma Residencial. Fins a la zona s'hi van desplaçar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, que van accedir al mas Pascual. Al pis superior, els agents van sorprendre els sospitosos en ple assalt. Fins i tot, alguns veïns de la urbanització van assegurar que els havia semblat sentir com a mínim un tret provinent de l'immoble afectat durant l'operació. Segons van indicar fonts pròximes al cas, el tret hauria estat disparat a mode d'intimidació per la policia en irrompre a l'interior, on van aconseguir reduir els assaltants. Es tracta de tres nois joves, d'origen kosovar, que afortunadament no havien estat a temps de treure cap objecte de la propietat.

Un dels lladres s'escapa

El ràpid dispositiu policial, però, no va acabar de ser del tot rodó, perquè els detinguts no estaven sols, sinó que com a mínim hi havia un quart còmplice que els Mossos continuaven buscant ahir a l'entorn de la urbanització de Santa Coloma. Ja a la tarda, agents de la policia científica també van acudir a la finca, on van fer la inspecció ocular per intentar trobar indicis com ara empremtes dels lladres.

A les portes de casa seva, el propietari va explicar a aquest diari que en el moment de l'assalt no hi havia ningú a dins, ja que es tracta d'un immoble de segona residència. L'amo, veí de Barcelona, també va relatar que els lladres havien entrat per una finestra que dóna a darrere, on tenen un porxo i una piscina. Un cop van haver trencat el vidre, es van dedicar a posar de cap per avall tot el domicili a la recerca d'objectes de valor, com ara joies, diners en efectiu i aparells electrònics. Però finalment els tres individus es van quedar sense botí, ja que els mossos els van enxampar in fraganti mentre escorcollaven la primera planta.

La víctima es va assabentar d'aquest episodi quan era a Canet, perquè un veí que resideix al mateix carrer i que tenia el seu telèfon mòbil va contactar amb ell. Quan el propietari va arribar a l'habitatge –al cap de mitja hora–, els lladres ja havien estat detinguts i traslladats a la comissaria de policia de Santa Coloma de Farners. L'home, que no va poder concretar si els arrestats havien actuat a cara descoberta i si anaven armats, va rebre el suport ahir de diversos veïns que es van acostar al seu domicili a interessar-se pel que havia passat. Pel que fa als acusats, aquesta nit han dormit als calabossos de la comissaria de Santa Coloma. Declararan en les pròximes hores davant del jutge, que determinarà si els deixa en llibertat o els envia a la presó de manera provisional.

L'últim assalt a la zona

La policia està investigant si els lladres detinguts ahir són els mateixos que fa poques setmanes van saquejar algunes cases de la urbanització Santa Coloma Residencial aprofitant les estones que no hi ha ningú perquè la gent és a treballar o a dur els nens a l'escola. Es dóna la circumstància que en un dels habitatges hi viuen una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra. Els van sostreure, entre altres objectes, una caixa amb munició per a arma de foc. Arran d'aquest cas i dels altres detectats a la urbanització, els Mossos d'Esquadra i la policia local de Santa Coloma han muntat controls conjunts a la carretera i a l'entrada de la urbanització com a mesura dissuasiva i per intentar interceptar els autors dels robatoris. Ahir no es tenia constància, no obstant això, que els tres arrestats tinguessin algun vincle amb la sostracció de munició de casa dels mossos.

LA XIFRA

3
lladres
van detenir ahir els Mossos d'Esquadra a Santa Coloma de Farners. Els sospitosos són d'origen kosovar.

LA DATA

21.02.13
Un veí de Figueres
de nacionalitat romanesa va entrar a la presó per haver buidat dues cases a Terrades.

Presó per haver robat en dos domicilis a Terrades

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la capital de l'Alt Empordà van detenir el 20 de febrer a Figueres un veí de la ciutat de 22 anys i de nacionalitat romanesa com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força a l'interior de domicili. La investigació es va iniciar després que els agents tinguessin coneixement que un desconegut havia saquejat dues cases de segona residència del carrer Salvetat de Terrades. Segons consta en les denúncies de les víctimes, els fets haurien succeït entre finals de desembre del 2012 i principis d'aquest any, quan els domicilis estaven deshabitats. La policia va comprovar que el lladre havia accedit a les terrasses dels habitatges, des d'on va forçar els porticons de les finestres i va trencar els vidres. De l'interior dels immobles, que va deixar tots regirats, els propietaris van trobar a faltar petits electrodomèstics, aparells electrònics, parament de la llar, diners en efectiu i, en una de les cases, una escopeta de caça. Arran dels fets es va obrir una investigació que va portar a la detenció del sospitós, de nom Emil. L'arrestat, de qui consten antecedents, va passar l'endemà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres. Després d'escoltar la seva declaració, el jutge va decretar el seu ingrés provisional a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.