Successos

judicial

Proven de treure de la presó per vell el prostituïdor de nens

L'Audiència ratifica la condemna de 4 anys de Genís Sellés i la defensa en demanarà la llibertat per motius d'edat i salut

L'Audiència de Girona ha ratificat la condemna de 4 anys de presó per dos delictes d'inducció a la prostitució de menors, que havia imposat el jutjat penal número 2 de Girona, per a Genís Sellés, un ancià de 79 anys veí de la Bisbal d'Empordà. En vista de la ratificació de la pena, la defensa de Genís Sellés, el lletrat Jordi Corominas, apel·larà a l'article 92 del Codi Penal per intentar aconseguir la llibertat condicional per a l'ancià, que està al mòdul geriàtric de la presó Model. L'article 92 del Codi Penal faculta el jutge de vigilància penitenciària a atorgar la llibertat condicional als presos que hagin fet els 70 anys o que és previst que els facin durant el compliment de la condemna. Sellés, per tant, complirà els requisits amb escreix, ja que està a punt de fer-ne vuitanta, i també se li podria aplicar la mesura de gràcia per l'altre supòsit que preveu l'article 92, que és l'estat de salut, ja que té una mobilitat molt reduïda i ha de caminar amb crosses. No obstant aquestes circumstàncies, però, que ja patia quan va entrar en presó preventiva, els jutges van optar pel seu empresonament, entre altres motius per la seva reincidència. I és que quan va ser detingut per prostitució ja havia estat jutjat per abusos.

LA XIFRA

79
anys
té el veí de la Bisbal condemnat per afavoriment de la prostitució de nens.

Dues condemnes seguides

Genís Sellés està empresonat des del desembre del 2011, quan va el jutge el va enviar preventivament a la presó de Figueres pel cas d'inducció a la prostitució de dos menors. En aquells moments ja havia anat a judici per un cas d'abusos a menors, pels quals va ser condemnat a un any de presó. I després se li va afegir la condemna de quatre anys per inducció a la prostitució. El modus operandi de Sellés, antic cantant de caramelles, sempre era guanyar-se la confiança dels nois, sense emprar mai cap violència, a còpia de diners o regals per aconseguir que li fessin tocaments o tocar-los a ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.