Successos

judicial

Dos anys de presó per als mossos que van estovar un estafador

Els agents van ajudar els amos de Grues Font a venjar-se de Justin Hapi, que els havia estafat 40.000 euros

El Tribunal Suprem ha modificat la sentència que va dictar fa un any la secció quarta de l'Audiència de Girona que condemnava dos mossos d'esquadra i dos empresaris de Figueres per haver agredit un estafador que els havia estafat 40.000 euros. Concretament, el tribunal condemna els agents Fausto Ricardo Hermida Pino i José Luis Cabrera Soriano a un any i tres mesos de presó per un delicte contra la integritat moral de caràcter lleu, quan l'Audiència de Girona ho havia deixat en tan sols una multa de 720 euros per una falta de lesions. En aquest sentit, el Suprem també inhabilita els dos agents de les seves funcions policials durant un any i tres mesos. El tribunal, en la seva sentència, es mostra també dur contra la conducta dels agents i els toca el crostó assegurant que “l'acció que ha arribat a judici suposa una agressió injustificada, abusiva i indigna d'un agent de l'autoritat i, sobretot, està als antípodes de les precisions de comportament de la policia reflectida a la llei”. Tot i que ara el Suprem dicta penes de presó, com que els policies no tenen antecedents i la condemna és inferior a 2 anys, no entraran a la presó.

Per la seva banda, la sentència també condemna els amos de Grues Font, Alejandro i Josep Maria Font Busquets, a dos anys de presó per un delicte de detenció il·legal i elimina l'atenuant de reparació del dany. El Suprem no modifica la indemnització a l'estafador Justin Hapi, que es fixa en uns 6.000 euros. En un principi, el fiscal demanava 14 anys de presó per als mossos i 10 per als empresaris.

Tres anys després

Els fets van tenir lloc el 12 de març de 2010, quan els dos empresaris i els dos mossos van portar Hapi a la seu de la seva empresa, Grues Font, situada al polígon de Santa Llogaia d'Àlguema. En un despatx, tot el grup va donar “un gran nombre de cops de puny i puntades de peu” a Hapi. Un cop apallissat, els dos germans van tornar a carregar l'estafador a la furgoneta i van enfilar l'N-II. Durant la ruta, Justin Hapi va obrir la porta posterior del vehicle, es va llançar a la calçada i va aconseguir fugir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.