Successos

successos

Recerca d'un home de 78 anys a Llorà i d'un menor a Roses

El desaparegut a Llorà és originari de Granada i s'havia desplaçat a les comarques gironines per arreglar uns papers amb un notari

El noi, de 15 anys i nacionalitat russa, està allotjat en un càmping

Els cossos d'emergències van treballar ahir en dues operacions de recerca a les comarques gironines. A primera hora del matí van muntar, per segon dia consecutiu, un dispositiu per localitzar un home de 78 anys, José González Hernández, que va desaparèixer a Llorà, a Sant Martí de Llémena. Paral·lelament, a la tarda es van efectuar rastrejos per trobar un menor d'origen rus a Roses, on està de vacances amb els seus pares.

En el primer cas, la família va donar l'alerta diumenge, a dos quarts de set de la tarda. González és originari de Granada, si bé resideix a Sant Sebastià. S'havia desplaçat a Catalunya amb la seva esposa, Amalia Martínez, i s'hostatjaven a casa d'una germana de la dona, a la urbanització Vall de Llémena de Llorà. Segons la família, el mateix diumenge González volia penjar un quadre al domicili de la cunyada. Va demanar un trepant, però, quan li van dir que no en tenien, es va enfadar i va marxar, a dos quarts de dues del migdia. Tot i que li agrada molt el bosc, no coneix bé la zona, a la qual feia 15 anys que no hi havia tornat. A més, està delicat de salut. Fa un temps va patir un ictus i gairebé no té mobilitat en un braç. El motiu que ara es trobessin aquí és perquè havien d'arreglar uns papers amb un notari, ja que tenen la intenció de vendre una cova de la qual són propietaris, i que serveix per guardar el bestiar.

Es van fer batudes fins a les tres de la matinada. A aquella hora, es van suspendre temporalment i es van reprendre ahir a les nou del matí. Es va organitzar un important desplegament, que va estar compost per sis mossos i 25 bombers, amb especialistes del GRAE. Els dos cossos també van activar les unitats canines, i set gossos van rastrejar el terreny en diversos torns.

D'altra banda, ahir, a un quart de set de la tarda, un matrimoni rus que està de vacances a Roses va denunciar la desaparició del fill de 15 anys. La família està allotjada al càmping Les Dunes. Van participar en la recerca quatre patrulles dels Mossos, la policia local i els bombers, que van sobrevolar el perímetre amb helicòpter. Els agents van resseguir sobretot diversos camins amb tot terreny i en motos davant la possibilitat que s'hagués desorientat. Ahir a última hora, però, encara no l'havien localitzat ni tampoc no es tenien notícies de González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.