Successos

trànsit

Atropellament mortal i fugida a l'N-II, a Pontós

Un conductor francès envesteix un veí de Crespià de 30 anys a la carretera i marxa sense auxiliar la víctima

Al cap de poca estona, el jove es presenta a la comissaria dels Mossos i el detenen

Joan Gallostra Benajas, un veí de Crespià de 30 anys, va perdre ahir la vida després de ser atropellat dissabte a la nit a Pontós. L'accident es va produir pels volts de dos quarts de dotze de la nit, quan la víctima, amb una colla, havien estacionat el vehicle al quilòmetre 742 de l'N-II, al terme municipal de Pontós, on hi ha l'encreuament de Vilajoana. Per causes que s'estan investigant, la víctima va acabar enmig de la carretera en el mateix moment que hi passava un turisme, que el va envestir. El conductor, en comptes d'aturar-se a auxiliar la víctima i interessar-se pel seu estat, va prémer l'accelerador i va continuar el seu camí a tota velocitat. Al lloc dels fets, el jove es va quedar malferit juntament amb els seus companys, que de seguida van trucar al telèfon d'emergències 112.

Greus lesions internes

Al cap de pocs moments, fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van atendre el jove, que estava molt malferit a terra. Però malgrat els esforços, les greus lesions internes i traumatismes que va tenir com a conseqüència del fort impacte amb el vehicle, el noi va acabar morint. No va ser fins ben entrada la matinada, i fins que no va arribar la comitiva judicial formada, entre d'altres, pel metge forense i el jutge, que no es va procedir a fer l'aixecament del cadàver. Mentre això passava, per la seva banda, els Mossos d'Esquadra redactaven l'atestat del greu accident i alhora buscaven amb lots per la zona de matolls del voral i per la carretera indicis o proves que ajudessin a aclarir les circumstàncies de l'accident. L'accident no va afectar la circulació viària.

Es nega a declarar

Paral·lelament, i uns quilòmetres més amunt, el causant de l'accident es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que va anar-hi voluntàriament juntament amb el seu pare. Segons fonts pròximes a la investigació, el noi s'hauria presentat a la policia fins i tot abans que s'activés l'ordre de crida i cerca. Tot indica que el causant de l'accident, un jove francès d'uns 28 anys, s'hauria espantat i, com a conseqüència del nerviosisme, va fugir del lloc de l'accident sense aturar-se a auxiliar la víctima. Un cop va haver confessat l'atropellament, els agents dels Mossos d'Esquadra van procedir a la seva detenció. El jove, que, segons les primers informacions va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia i es va negar a declarar, passarà aquest matí a disposició judicial, en què es determinarà si queda o no queda en llibertat, i amb quins càrrecs, ja que s'enfronta a dos delictes: omissió del deure de socors i a l'homicidi imprudent.

Les tres últimes víctimes han estat atropellades

Les tres darreres morts en accident de trànsit a les comarques gironines han estat víctimes d'atropellaments. En tot l'any s'han produït quatre atropellaments per vehicles i un cinquè per un tren. De moment, el setembre és el mes més fatídic a la xarxa viària gironina, on sis persones han perdut la vida en accidents de trànsit.

L'última mort va tenir lloc diumenge 15 de setembre, a Figueres, on una dona va morir a conseqüència de les greus ferides que va tenir en ser atropellada per un cotxe. La víctima, de 82 anys i veïna de la ciutat, va ser envestida de manera accidental pel conductor d'un vehicle mentre travessava l'avinguda Salvador Dalí i Domènech –va travessar uns metres abans d'un pas de vianants que hi ha a l'altura de la Caixa d'Estalvis i Pensions, situada al número 5 del carrer.

El dia abans, un motorista també va morir en ser envestit de manera accidental per un cotxe a l'autopista AP-7, al terme municipal d'Aiguaviva. La víctima, de 55 anys i de nacionalitat francesa, circulava en sentit nord. Durant el trajecte, l'home es va aturar, va aparcar al voral de l'autopista i va baixar de la moto. Va ser aleshores quan el conductor d'un BMW, que també anava en direcció a l'Estat francès, no el va veure i el va atropellar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.