Successos

judicial

Canvien presó per multa als empresaris que van tustar l'estafador Hapi

L'Audiència qualifica de paradigmàtic el cas dels germans Font, valora que sempre havien estat gent honrada i vaticina que ho continuaran sent

Resolució excepcional de l'Audiència de Girona: ha permutat la pena de dos anys de presó imposada als amos de Transgrues Font (Alejandro i Josep Maria Font) per la detenció il·legal de Justin Hapi, l'home que els va estafar 40.000 euros, pel pagament d'una multa de 15.840 euros. L'Audiència ha acceptat la petició formulada pel lletrat de la defensa, Carles Monguilod, que tenia l'oposició de la fiscalia, en considerar que el cas dels germans Font és “paradigmàtic”, ja que el pronòstic de reincidència delictiva futura és molt baix i el pronòstic de reinserció social “extremadament favorable”. La resolució judicial valora que els germans Font (que també tenen una altra condemna de cinc mesos de presó per les lesions a Justin Hapi), no tenen més antecedents penals, mai no havien tingut cap conducte ciutadana conflictiva abans de l'episodi amb l'estafador i han pagat les indemnitzacions que els van imposar. A part, l'audiència té en compte que els dos homes regenten una empresa que té una concessió de l'Ajuntament de Figueres, que ha complert sempre les obligacions amb Hisenda i amb la Seguretat Social i remarca que els 9 empleats de Grues Font temen que si els seus amos entressin a la presó podrien perdre els seus llocs de treball. Tampoc no obliden que tots dos estan empadronats en poblacions de l'Empordà on conviuen amb la família i que tenen fills que estudien. Per tot plegat, els canvia els dos anys de presó per la detenció il·legal pel pagament de 15.885 euros cadascun.

Els cas dels germans Font és paradigmàtic des d'un bon començament ja que primer, els dos empresaris van ser prou cauts i incrèduls per deixar-se entabanar per Justin Hapi (el mag dels bitllets tintats), a qui van entregar uns 40.000 pensant-se que Hapi els multiplicaria amb les seves arts màgiques per fabricar diners a partir de papers bruts. Diners que, evidentment, Hapi, com ha fet tantes vegades, es va embutxacar deixant els empresaris amb un pam de nas. I en un intent de recuperar els diners, els germans Font, juntament amb dos agents dels Mossos d'Esquadra, Fausto Ricardo Hermida Pino i José Luis Cabrera Soriano, van dur Hapi, a la nau de grues Font a Santa Llogaia d'Àlguema i li van ventar una bona estomacada. Després van arrossegar-lo lligat pel coll fins a una furgoneta i quan el traslladaven a un destí mai aclarit, Hapi es va llançar del vehicle a la carretera N-II, on va ser recollit per un conductor i traslladat, força malferit, a l'hospital. L'operació frustrada de recuperació del capital va acabar amb la condemna dels empresaris i dels dos agents, condemnats a un any i tres mesos de presó.

LA XIFRA

15.840
euros de multa és el que els toca pagar a cada germà Font, a canvi de la pena de dos anys de presó.

Hapi s'espera a veure si l'indulten

La víctima dels germans Font i dels agents dels Mossos justiciers, Justin Hapi, va ser condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per haver estafat els incauts empresaris amb el seu hàbil truc de màgia de fer creure que transforma papers en bitllets de curs legal. Però Hapi tampoc ha entrat a la presó per aquesta condemna, ja que va demanar l'indult i l'Audiència de Girona li va suspendre la pena a l'espera que el Consell de Ministres decideixi sobre la petició de la mesura de gràcia. Hapi té més condemnes per haver estafat altres empresaris crèduls, com els 2 anys que li van imposar per l'estafa als constructors germans Ribas de Llagostera. En alguna ocasió l'han absolt si el jutge ha considerat que el seu truc no és estafa perquè és de sentit comú que els bitllets no es multipliquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia