Successos

JUDICIAL

Jutjats per haver desviar del seu destí camions carregats de sorra

L'Audiència de Girona té fixat per aquest mes el judici a dos transportistes acusats d'estafa per haver desviat camions carregats de sorra, destinats a la planta de Viladamat d'Àrid Bofill SA, a un terreny propietat de l'empresa Transports Ferrer Gironès situat a Mont-ras. Els acusats són Pere Belmonte Saavedra, transportista assalariat de Transports Ribas Mas, i Josep Ferrer Gironès, titular de Transports Ferrer Gironès i amo del terreny on anaven a parar els àrids. Els fiscal demana tres anys de presó per a cadascun per estafa i a Ferrer, alternativament i subsidiàriament, li imputa receptació i li demana un any de presó.

El fiscal relata que Belmonte, com a empleat de Transports Ribas, tenia la responsabilitat de dur camions de sorra des de la cantera d'Arid Bofill a Begur fins a la planta de ciment de l'empresa de Viladamat. Però va fer un tracte amb Josep Ferrer per desviar camions (amb capacitat per dur 25 tones) cap al terreny de Ferrer, que després revenia pel seu compte els àrids. Segons el fiscal, van desviar entre 3 i 5 viatges diaris del novembre del 2004 al juliol del 2005. El fiscal calcula que, amb la martingala, Arids Bofill va tenir un perjudici de 163.412 euros, tenint en compte que transports Ribas facturava tots els viatges que feia per Àrids Bofill, fins i tot els que el seu xofer desviava cap al terreny de Ferrer. Arids Bofill no reclama indemnització perquè transports Ribas li va abonar la quantitat que li havia fet perdre el seu xofer i el fiscal demana que els acusats indemnitzin Transports Ribas, que s'han convertit en la perjudicada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]