Dos focs deixen sense llum 4.000 persones a Cadaqués

La tramuntana va provocar la caiguda de la línia, que va causar l'incendi
Els abonats van estar sense servei més de quatre hores
L'alcalde demana que es revisin les línies elèctriques
Mar Vicente

La tramuntana que bufava ahir a l'Empordà va fer caure dos pals elèctrics a Cadaqués i aquests van originar dos petits focs que van deixar sense subministrament elèctric 4.000 veïns de la població. La caiguda de la línia es va produir quan passaven set minuts de les quatre de la matinada i el 90% dels veïns van estar fins a quatre hores sense llum. La resta d'afectats van anar recuperant el servei de manera progressiva. Fonts de la companyia elèctrica Endesa van explicar ahir que a tres quarts de dotze del migdia el subministrament estava restablert.

Endesa atribueix el retard en el restabliment del servei al fet que la línia afectada no té cap alternativa i que, per tant, fins que no s'ha reparat no s'ha pogut tornar a connectar la llum. La companyia diu que és massa aviat per vincular la caiguda dels pals i el foc.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, ahir va fer incidència al fet que les zones afectades pel foc estan “al límit de la massa forestal”. “Com que hi ha tramuntana ens hem espantat. Pensàvem el pitjor. Però els bombers han enviat moltes dotacions”, hi va afegir. Figueras es felicitava que “per sort, ha quedat en no res” i va ressaltar que “ens hem salvat gràcies a a un olivar que estava net i molt arreglat, que és on ha caigut la línia i ha actuat de tallafocs”. L'alcalde ha demanat a Endesa que revisi la línia ja que considera que no feia prou vent per fer caure els pals.

A més, el vent va fer suspendre la Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia