Successos

judicial

L'adjudicatària sosté que l'aigua de Vidreres hauria de ser encara més cara

L'administrador de fet de les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes va declarar ahir com a imputat en la querella presentada per 348 parcel·listes

L'administrador de les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes, Carles Mallart, va declarar ahir com a imputat en la querella presentada per 348 parcel·listes de diverses urbanitzacions de Vidreres i Lloret de Mar per una quota o quantitat cobrades suposadament il·legals, al rebut de l'aigua.

Mallart va defensar que les seves empreses cobren menys del que haurien de cobrar, i que, un cop l'autoritat competent fixi els preus, la quantitat es podria incrementar un 30%. Mallart va defensar amb fermesa que tot el que han fet les seves empreses és legal, al contrari del que volen demostrar els parcel·listes. El seu advocat, Carles Monguilod, va demanar que s'arxivi la querella, formulada pels presumptes delictes d'estafa, apropiació indeguda i desobediència greu a l'autoritat. La querella es basa en el fet que les empreses de l'aigua denunciades haurien cobrat una quantitat indeguda als rebuts en concepte de transvasament (17,51 euros amb el rebut de l'aigua, cada dos mesos). Mallart va afirmar que la quota de transvasament no només és legal, sinó que hi ha “més de 50 sentències favorables” a l'Audiència de Girona, en aquest sentit. Monguilod va considerar que no haver esmentat les sentències de l'Audiència de Girona en la causa “és ignorància o mala fe”. “Em fa la sensació que si el jutjat hagués tingut coneixement de les sentències no hauria admès a tràmit la querella”, manté l'advocat. “Probablement es va admetre a tràmit perquè els querellants, de manera absolutament reprovable i totalment inacceptable, no van esmentar les sentències.”

Per la seva banda, l'advocat dels querellants, Jordi Franco, va dir que parlar de les sentències de l'audiència “és una fal·làcia”. Va insistir que s'ha cobrat una quantitat il·legal i que no discuteix el concepte de la quota de transvasament, sinó la quantitat, que és diferent per als veïns de les urbanitzacions que per als del nucli urbà. “La quota és legal, això no ho discutim. El preu, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va sentenciar que era discriminatori.” “El preu es va considerar il·legal, i no hi ha hagut revisió de tarifes”, va concloure.

LA FRASE

Els querellants, per ignorància o mala fe, no van esmentar sentències que donen la raó a l'empresa
Carles Monguilod
advocat de Carles mallart

LA FRASE

La quota de transvasament és legal, això no ho discutim, és la quantitat
Jordi Franco
advocat dels parcel·listes

LES FRASES

La quota de transvasament és legal, això no ho discutim, és la quantitat
Jordi Franco
advocat dels parcel·listes
Els querellants, per ignorància o mala fe, no van esmentar sentències que donen la raó a l'empresa
Carles Monguilod
advocat de Carles mallart

467.000 euros de mesura cautelar

Mallart va declarar també que desconeix els domicilis socials de les companyies d'aigua, però que un és a Jerez de la Frontera, i que el motiu és que l'objecte social és d'aigua llum i gas a escala estatal. També va admetre que l'Ajuntament de Vidreres els va requerir que deixessin de cobrar les tarifes que la Generalitat havia anul·lat el 1999, però que no en van fer cas, perquè la sentència i el requeriment de l'Ajuntament “no tenien res a veure”. Franco va demanar que, com a mesura cautelar, Mallart dipositi avals bancaris per valor de 467.000 euros perquè, si en el futur se'l condemna, es garanteixi el pagament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia